Politie Twente

Persbericht Politie Twente 4 februari 2008

Aanhoudingen na manipuleren gokkast

Almelo

Drie mannen uit Steenwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag jl. aangehouden nadat ze op heterdaad waren betrapt bij diefstal uit een gokkast bij een horecagelegenheid aan het Waagplein in Almelo. Politie sluit niet uit dat deze drie voor een groot aantal diefstallen verantwoordelijk is geweest.

Een medewerker van een horecagelegenheid aan het Waagplein in Almelo viel zondagmorgen 3 februari jl. om ongeveer 00.20 uur het gedrag van een drietal personen op bij de gokkast in de gelegenheid. Deze drie gingen er vandoor, nadat ze in de gaten hadden dat ze waren betrapt. Medewerkers van de horecagelegenheid wisten een van de drie in de Galerij in Almelo vast te pakken en over te dragen aan de ter plaatse gekomen politiemensen. De andere twee konden na een korte achtervolging door horecamedewerkers en politiemensen worden aangehouden op 't Kolkje in Almelo.

De drie, alledrie afkomstig uit Steenwijk en 21, 21 en 22 jaar, zijn aangehouden en op het politiebureau opgesloten. In hun fouillering werd een behoorlijke som aan muntgeld aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. In de loop van zondag de 3e februari zijn alledrie voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Uit het eerste onderzoek is komen vast te staan dat de drie vermoedelijk op een professionele wijze gokkasten manipuleerden en het geld er uit haalden. Op welke wijze dit werd gedaan kan in belang van het onderzoek nog niet worden verteld.

Het vermoeden bestaat dat de drie al langere tijd deze werkwijze hanteerden en zich aanzienlijke geldbedragen toeeigenden. De politie wil dan ook graag in contact komen met eigenaren van met name horecagelegenheden die ook denken slachtoffer te zijn geweest van deze drie, zodat een aangifte kan worden opgenomen. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling recherche op het bureau van de politie Twente in Almelo, te bereiken via 0900-8844. (08-014177)

tel.: 053-4555588


---- --