Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT ELEGANTE, NIEUWE MY PASSPORT ESSENTIAL

My Passport Essential: stijlvol, zwart en compact

Amsterdam, 4 februari 2008 - Western Digital Corp.® (NYSE: WDC) introduceert een nieuw vormgegeven serie draagbare harde schijven, WD My Passport(TM) Essential(TM). De harde schijven in de My Book(TM) Family zijn slank van vorm, liggen makkelijk in de hand en passen perfect in ieders borstzak of tas. Bovendien zijn ze voorzien van handige software om snel bestanden te zoeken en te beheren, maar ook om persoonlijke gegevens te beveiligen.

De My Passport Essentials zijn pianozwarte externe harde schijven in zakformaat met bijna één derde terabyte en één kwart terabyte aan opslagcapaciteit. Deze hard disks wegen nog geen 150 gram en werken op USB-voeding1). Verder beschikt de My Passport Essential over synchroniseer- (WD Sync(TM)) en encryptiesoftware. Dat maakt deze elegante harde schijf het ideale apparaat om duizenden muzieknummers, persoonlijke video's en foto's veilig op te bewaren.

Met WD Sync-software kan de gebruiker bestanden op de computer thuis en e-mails in MS Outlook® op de persoonlijke My Passport Essential zetten. Verliest de eigenaar de externe harde schijf? Geen probleem, de opgeslagen gegevens zijn namelijk uitstekend beschermd met een 128-bits versleuteling. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig zoeken op het web met de Google Toolbar(TM), bestanden zoeken op de schijf met Google Desktop Search(TM) en opgeslagen foto's beheren met Google's Picasa(TM). De My Passport Essential werkt onder alle Windows-besturingsprogramma's, ook Vista.

"De nieuw vormgegeven My Passport Essential is het perfecte opslagmedium voor onderweg. Het apparaat heeft voldoende capaciteit om rich media content zoals foto's met hoge resolutie, HD-video's en muziek op te slaan", zegt Jim Welsh, vicepresident en algemeen directeur van de Branded Products Group van Western Digital. "Er is onder consumenten een groeiende behoefte om persoonlijke digitale bestanden altijd bij de hand te hebben. Deze nieuwe serie stijlvolle harde schijven beantwoordt aan die behoefte en heeft ruimvoldoende opslagcapaciteit voor consumenten die vaak onderweg zijn."

Productspecificaties en beeldmateriaal van de draagbare My Passport Essential is beschikbaar via de website van Western Digital: www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=391.

Hoge resolutie beeldmateriaal is beschikbaar via de LVT Image Gallery: http://www.lvtpr.com/imagegallery/

Prijs en beschikbaarheid
De My Passport Essentials zijn beschikbaar via erkende retailwinkels en via de online winkel van Western Digital: www.shopwd.com. Naast de 320 GB-versie is er ook een drive met een capaciteit van 250 GB. De adviesprijs voor de My Passport Essential varieert van 129 euro tot 159 euro (incl. btw), afhankelijk van de opslagcapaciteit.


1) Een extra kabel is beschikbaar voor computers met een beperkte USB-voedingscapaciteit.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.