Ingezonden persbericht


Turquoise kiest Progress Software en Detica voor ontwikkeling real-time marktonderzoeksysteem

Rotterdam, 4 februari 2008 - Turquoise, de multilaterale handelsvoorziening die is opgezet door negen vooraanstaande Europese investeringsbanken, kondigt een samenwerking aan met Progress Software en Detica voor de levering van een real-time marktonderzoeksysteem. De combinatie van het Progress Apama Complex Event Processing Platform (CEP) en de expertise in marktonderzoek en aandelenhandel van Detica zorgt voor een marktcontrolesysteem dat transacties real-time of achteraf controleert. Dit systeem legt overtredingen van handelsregels vast, voorkomt onregelmatigheden in de markt en biedt geavanceerde analysemogelijkheden.

Eli Lederman, Chief Executive Officer van Turquoise: "Marktonderzoek is cruciaal voor elke beurs. Met de keuze voor het Progress Apama-platform en de inzet van de expertise van Detica hebben we nu een zeer flexibel systeem. Dit maakt het voor ons mogelijk marktinformatie waardevoller te maken. We kunnen de klant met dit systeem meer service bieden, zoals gedetailleerde analyses van transacties, en een beter inzicht geven in prijsstijgingen en -prestaties."

Dr. John Bates, oprichter en General Manager van de Apama-divisie van Progress Software: "De keuze van Turquoise voor het Apama-platform bevestigt het marktleiderschap van Progress Software in het leveren van cruciale, door CEP aangedreven zakelijke applicaties. Het real-time vaststellen van complexe patronen in marktactiviteiten ontmoedigt potentieel misbruik, zorgt voor een goed geordende markt en stimuleert de liquiditeit."

"Onze opdracht is helder: in korte tijd een solide en flexibel marktonderzoeksysteem ontwikkelen en inzetten naar de wensen en eisen van Turquoise", zegt Simon Asplen-Taylor, Head of Market and Regulatory Services bij Detica. "Ons team beschikt over de juiste combinatie van geavanceerde technologische vaardigheden en uitgebreide branchekennis om dit waar te maken. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van een samenwerking die zorgt voor een eerlijke en gereguleerde markt. We zullen het vertrouwen dat Turquoise in ons heeft, waarmaken."

Over Progress Software Corporation
Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren.

Ingezonden persbericht