Gemeente Den Haag

Expositie Lijn 11 zone in het stadhuis

In het Bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling in het atrium van het stadhuis (Spui 70) is tot eind maart de expositie Lijn 11 zone Transvaal en Regentesse Zuid te zien.

De expositie geeft een beeld van de plannen voor deze twee wijken. Het gebied rond het lijn 11 tracé in Transvaal en Regentesse Zuid zal een ingrijpende metamorfose ondergaan.

De expositie toont de zeven projecten die in plannen van de gemeente (de Nota van Uitgangspunten Lijn 11 zone Transvaal en Regentesse Zuid) staan omschreven. De multiculturele samenstelling van Transvaal en de industriële uitstraling van Regentesse Zuid zijn benoemd als sterke kanten waarbij de gemeente wil aanhaken met haar plannen. De projecten zijn Transvaal Noord, Bedrijventerrein Uitenhagestraat, het Multicultureel vrijetijdscomplex aan de Delftselaan, het Hobbemaplein en de Haagse Markt in Transvaal en Park de Verademing en de Energiecentrale in Regentesse Zuid. In de expositie kunt u alvast een impressie krijgen van hoe deze gebieden er misschien uit gaan zien.

Welke ideeën leven er bij de mensen?
De Nota van Uitgangspunten Lijn 11 zone Transvaal en Regentesse Zuid is op 11 oktober 2007 door de Haagse gemeenteraad vastgesteld en dient als kader om in samenspraak met belanghebbenden te komen tot een definitief Masterplan.
Voor de concrete invulling op verschillende onderdelen wil de gemeente graag inbreng van bewoners en andere belanghebbenden. Het samenspraaktraject voor de Lijn 11 zone is in volle gang. Op de website www.ikhebeenbeteridee.nl staan alle actualiteiten en achtergronden.

Het is tevens mogelijk om uw ideeën voor het gebied via deze website kenbaar te maken. Deze website kunt u ook bij de expositie Lijn 11 zone Transvaal en Regentesse Zuid bekijken. De adviezen uit het traject neemt de gemeente mee om de toekomstplannen voor de wijken verder in te vullen.
Enkele vraagstukken voor bewoners en belanghebbenden zijn bijvoorbeeld:

- welke functies moet het multiculturele vrijetijdscomplex krijgen?
- Welke ideeën hebben mensen om de creatieve industrie naar de Energiecentrale in Regentesse Zuid te halen?

- Kan het water rond de Energiecentrale worden gebruikt voor waterrecreatie?

Achtergrond
De ontwikkeling van het gebied maakt onderdeel uit van de Structuurvisie 2020: Wéreldstad aan Zee. De gemeente heeft voor de Structuurvisie negen gebieden aangewezen die de komende jaren extra aandacht krijgen. Daarnaast is Transvaal door Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) aangewezen als prachtwijk.

Openingstijden
De openingstijden van het Bezoekerscentrum zijn: ma. t/m vrij. van 9.00 17.00 uur en zaterdag van 10.00 16.00 uur. -