Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 4 februari 2008

BREDA, 4 februari 2008

Inbreker overlopen door alerte getuige

BREDA: Een buurtbewoner hoorde zondag aan het begin van de avond een geluid waardoor hij het vermoeden kreeg dat er werd ingebroken. Toen hij bij de woning aan de Beatrixstraat polshoogte ging nemen zag hij plotseling een man over de schutting springen en hard weglopen. De getuige allarmeerde direct de politie die een onderzoek instelde. De man was weggelopen in de richting van de Vredenburchsingel. Hij was echter gewond geraakt tijdens de inbraak waardoor een bloedpoor uiteindelijk naar zijn verblijfplaats leidde onder de fietsbrug aan de Vredenburchsingel. Hij bleek gewond te zijn aan zijn rechterhand.

De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De inbreker had een laptop uit de woning meegenomen. Deze is aanegtroffen en weer teruggegaan naar de rechtmatige eigenaar.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: Een 30-jarige inwoner van Etten-leur is zondagavond door de politie aangehouden nadat hij zijn moeder had geslagen en de huisraad had vernield. Ook had de man gedreigd met een mes in het bijzijn van kleine kinderen. De verdachte is aangehouden en werd onder hevig verzet afgevoerd naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. De moeder heeft aangifte gedaan.

BREDA: Zondagavond werd in de wijk Tuinzigt eveneens een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden na mishandeling van zijn echtgenoot. Ook hier was een 5-jarige kindje getuige van. De politie heeft de man aangehouden en inverzekering gesteld. De echtgenoot heeft aangifte gedaan bij de politie.

Rustige carnavalsnacht

BREDA: De politie spreekt van een gezellige drukte tijdens de derde uitgaansnacht tijdens deze carnaval. Veel mensen waren op de been, maar er was weinig tot geen sprake van incidenten. In totaal zijn twee personen aangehouden voor wildplassen en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Vrouwen slachtoffer van dief op oma-fiets

BREDA: Op de Oude Terheijdenseweg werd zondagavond rond 23.45 uur een 18-jarige inwoonster van Breda berooft van haar tas. De vrouw liep op het fietspad en werd bijna ondersteboven gereden door een fietser. Ze sprong opzij waarna ze haar excuses maakte. De fietser reed in eerste instantie door maar draaide iets verderop en kwam vervolgens weer haar kant op rijden. Toen hij de vrouw passeerde greep hij naar de tas om haar schouder. De vrouw weigerde deze echter los te laten waarna zij ten val kwam. Toen de man, ongeveer 18 jaar oud, schreeuwde dat zij los moest laten omdat hij haar anders neer zou steken koos de vrouw ervoor om de tas los te laten. De fietser reed op een zwarte omafiets en ging er vervolgens vandoor in de richting van het station.

Even later die nacht, zo rond 01.30 uur liep een vrouw over de Terheijdenseweg, net onder het bruggetje, toen een fietser haar vanuit de richting van de Speelhuislaan naderde. De man van rond de 20 jaar en fietsend op een zwarte oma-fiets botste tegen de vrouw op en reed vervolgens door. De vrouw zag dat de fietser iets verderop draaide en weer terug haar kant op reed. Plotseling voelde zij dat er aan haar schoudertas werd getrokken. Het hengsel scheurde hierna af waarna de dader er met de schoudertas vandoor kon gaan. De fietser is weggefietst in de richting van de Speelhuislaan. De politie sluit niet uit dat bij beide berovingen sprake is van dezelfde dader. Zij stelt een onderzoek in en heeft inmiddels van beide slachtoffers een aangifte opgenomen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het nummer 0900-8844.

Auteur: Nicolette Bovenhorst