Overval op McDonalds

Zutphen, 04-02-2008 o Een medewerker van de McDonalds-vestiging aan de Hermesweg in Zutphen is maandagochtend 4 februari overvallen. De overvallers zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie onderzoekt de overval.

De man werd bij aankomst, omstreeks 07.30 uur opgewacht door drie met bivakmutsen vermomde mannen. Hij werd met een vuurwapen bedreigd en moest geld afgeven. Hierna is hij binnen gekneveld achtergelaten en gingen de overvallers er vandoor. Rond 08.00 uur zag het slachtoffer kans zich te bevrijden en sloeg hij alarm.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart waarbij meerdere surveillance-eenheden werden ingezet. Een speurhond zocht de omgeving af naar bruikbare sporen en de tech-nische recherche verrichtte een sporenonderzoek.

Kennelijk was het de overvallers om de weekendopbrengst te doen. Door de strikte veiligheidsprocedures binnen McDonalds kunnen medewerkers daar niet bij. Ook wordt er regelmatig geld afgestort en zijn de overvallers er met een gering geldbedrag vandoor gegaan.

Aangezien het pand van de McDonalds-vestiging vlakbij het station ligt en er op genoemd tijdstip al veel mensen op weg zijn naar hun werk op het industrieterrein of naar het station, vraagt de politie of er mensen zijn die iets hebben opgemerkt dat in verband met de overval kan worden gebracht. Hierbij moet aan de tijd vóór het gebeurde worden gedacht, misschien zelfs het van tevoren observeren van het pand en de vlucht van de overvallers. Men kan contact opnemen met 0900 8844 of met Meld misdaad Anoniem via 0800 7000.