Rechtbank Utrecht


Politie-inspecteur vrijgesproken van verkrachting en aanranding

4 februari - Een politie-inspecteur is door de rechtbank vrijgesproken van verkrachting van een vrouw tijdens eens dienstreis in Turkije. De man werd eveneens vrijgesproken van aanranding van een andere vrouw.

Eén vrouw had aangifte gedaan van verkrachting die tijdens een dienstreis in 2000 zou hebben plaatsgevonden. Volgens de rechtbank kon echter niet bewezen worden dat de man haar had gedwongen tot het ondergaan van seksuele handelingen. De verdachte had het slachtoffer destijds bij de hand gepakt en op bed gelegd. De rechtbank oordeelde dat er bij de vrouw geen sprake was van enige vorm van verzet, zodat niet duidelijk was dat het handelen van de man als ongewenst werd ervaren. Daarom kon hij niet veroordeeld worden wegens verkrachting, aanranding, of ontucht.

Een tweede vrouw had aangifte gedaan van aanranding. De rechtbank achtte bewezen dat de man over een periode van twee jaar meerdere malen de benen of armen van aangeefster heeft aangeraakt, haar over het haar heeft gestreken en haar een kus op wang of mond heeft gegeven. Hoewel de rechtbank van oordeel was dat deze handeling zeker ongepast en onfatsoenlijk waren, is niet vast komen te staan dat ze seksueel van aard waren. De man werd daarom ook voor het tweede feit vrijgesproken.

LJ Nummer

BC3363

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 4 februari 2008 Naar boven