EGEM


EGEM i-teams komt met nieuwe elektronische formulieren

De verbetering van de gemeente dienstverlening richting burger en bedrijf door de inzet van ICT is weer een stapje dichterbij gekomen. EGEM i-teams heeft samen met gemeenten en andere partners vier nieuwe elektronische formulieren ontwikkeld.

Een formulier voor het aanvragen van verschillende horecavergunningen en drie formulieren voor het aanmelden en registeren van een schade. De nieuwe elektronisch formulieren zijn generiek en kosteloos te gebruiken door alle Nederlandse gemeenten.

Horecaformulier
Dit door de gemeente Amsterdam ontwikkelde elektronisch formulier kunnen horeca-ondernemers zes horecavergunningen en -ontheffingen in één keer aanvragen. Dit zijn de Drank- en Horecawetvergunning, de Terrasvergunning, de Aanwezigheidsvergunning speelautomaten, de Melding milieubeheer, de Bibob-toets en, indien van toepassing, de Exploitatievergunning. EGEM heeft het formulier van Amsterdam gestandaardiseerd zodat het bruikbaar is voor alle gemeenten. Op dit moment is het formulier alleen te gebruiken als de aanvrager een horecaonderneming wil starten of een bestaande horecazaak wil overnemen. Voor het verlengen van vergunningen kan dit formulier nog niet gebruikt worden.

Schaderegistratie
Aanmelding en registratie van schade calamiteiten, zoals de stroomstoring in de Bommelerwaard, blijven actueel. De drie elektronisch formulieren die EGEM i-teams over verzoek van Dienst Regelingen (DR), een agentschap van het Ministerie van LNV, en de gemeente Houten heeft ontwikkeld, maakt de registratie een stuk eenvoudiger. Er zijn formulieren voor particulieren, bedrijven, stichtingen, verenigingen en openbare lichamen. De nieuwe elektronische formulieren bevinden zich op de server van het programma eFormulieren.

Meer informatie Voorbeeldformulieren en meer informatie is te vinden op www.egem.nl. Gemeenten kunnen de elektronische formulieren aanvragen bij het programma eFormulieren. Voor de formulieren kan men terecht bij dhr. R. van Rooijen, telefoonnummer 070-888 7934. Vragen over schaderegistratie kunnen gesteld worden aan de Dienst Regelingen via wts@minlnv.nl. Hier kan tevens de brochure `schaderegistratie na een ramp' besteld worden.