Gerechtelijke organisatie

15 jaar gevangenisstraf voor ernstig mishandelen en doden van vriendin en brandstichting

's-Gravenhage, 4 februari 2008 - Het Gerechtshof 's-Gravenhage heeft vandaag in hoger beroep de verdachte M.G.C veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, doodslag en brandstichting.

Ondanks de stellige ontkenning van de verdachte dat hij de dader is geweest, heeft het hof het vonnis van de rechtbank bevestigd. De rechtbank heeft op 18 oktober 2006 bewezen verklaard dat de verdachte op 3 juli 2005 een vriendin van hem zwaar lichamelijk letsel aan het onderlichaam heeft toegebracht en haar heeft verwurgd tot de dood erop volgde. Bovendien is bewezen verklaard dat de verdachte vervolgens in de flatwoning van het slachtoffer aan de Zuidwal in Den Haag brand heeft gesticht met te duchten levensgevaar voor anderen.

Het hof acht het - gelet op het korte tijdsbestek tussen het moment waarop de verdachte de woning van het slachtoffer heeft verlaten en het moment waarop door omwonenden de brandmelding is gedaan - uitgesloten dat een ander dan de verdachte de bewezenverklaarde handelingen heeft verricht.

Het openbaar ministerie heeft in hoger beroep 16 jaar gevangenisstraf geëist.

Rechtspraak.nl

Het vonnis van de rechtbank van 18 oktober 2006 is gepubliceerd op www.rechtspraak.nl onder LJ-nummer: AZ0399.

LJ Nummers

AZ0399
BC3374

Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage Datum actualiteit: 4 februari 2008 Naar boven