Belastingsite geopend voor chronisch zieken en gehandicapten

04/02/2008 14:48



Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad



De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad is een speciale belastingsite begonnen voor chronisch zieken en gehandicapten. Die biedt hulp en tips bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting 2007. Belastingteruggave krijgen voor gemaakte ziektekosten, wordt zo een stuk eenvoudiger.

Chronisch zieken en gehandicapten maken vaak extra kosten vanwege hun ziekte of handicap. Biivoorbeeld: eigen bijdragen voor zorg, extra uitgaven voor hulpmiddelen, kosten voor vervoer naar het ziekenhuis, dieetkosten enzovoort. Veel van deze meerkosten zijn aftrekbaar. Uit recent onderzoek blijkt echter dat slechts 50% van de doelgroep gebruik maakt van de fiscale teruggaveregeling. Daar komt bij, dat het aangifte doen via de inkomstenbelasting niet eenvoudig is. Lang niet iedereen kent de mogelijkheden. Deze site biedt praktische hulp.

Kind of partner
De site legt stapsgewijs uit hoe de mogelijkheden voor teruggave kunnen worden benut. Niet alleen eigen kosten komen in aanmerking voor teruggave, maar bijvoorbeeld ook kosten die zijn gemaakt voor een partner of kind met een ziekte of handicap. Verder kunnen ook mensen met een Wajong-uitkering of een lage WAO- of WIA-uitkering geld terugkrijgen. Zelfs als ze weinig of geen extra kosten hebben gemaakt.

Webadres
De site is te raadplegen via: www.belastingvoordeelvoorchronischzieken.nl of www.belastingvoordeelvoorgehandicapten.nl.

Brochure
De informatie is ook beschikbaar als brochure. Deze brochure is te bestellen bij de bestellijn van de CG-Raad: (030) 2916650.





http://www.cg-raad.nl