Gemeente Heemskerk


maandag, 04 februari 2008

Meer parkeertoezicht blauwe zone in Heemskerk

De kans op een parkeerbon in Heemskerk wordt groter. De gemeenten Heemskerk en Beverwijk hebben een overeenkomst gesloten, waarin is afgesproken dat het Beverwijkse team van handhavers ook in Heemskerk aan de slag gaat. De Beverwijkse medewerkers gaan ook toezicht houden op parkeren in de blauwe zones in Heemskerk.

Het gebruik van een parkeerschijf (blauwe zone) is verplicht in het centrum van Heemskerk en op het Europaplein. De boete voor het niet of onjuist gebruiken van de parkeerschijf bedraagt EUR 50,--.

Geen bezwaar bij gemeenten
Mocht een bestuurder toch een bekeuring krijgen, dan kan hij of zij daartegen bezwaar maken. Dit kan alleen bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), dat alle bekeuringen verwerkt. Het CJIB stuurt een beschikking met een acceptgiro naar de eigenaar van de auto. Op de parkeerbon en in de beschikking staat hoe te handelen indien men het niet eens is met de bekeuring. Bezwaar maken bij de gemeenten of een gesprek aangaan met de ambtenaar die de bon heeft uitgeschreven is niet de juiste weg, omdat de ambtenaar vanwege landelijke regelgeving de bekeuring niet zelfstandig ongedaan kan én mag maken.
---