Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente maandag 4 februari 2008

Minke Schoon: 053-4555588

Drie aanhoudingen bij alcoholcontrole

Deurningen

Bij een alcoholcontrole op de oprit van de A1 bij Oldenzaal op maandagochtend 4 februari werden drie beschonken bestuurders bekeurd. De controle werd uitgevoerd om zodoende 'restalcohol' te kunnen traceren bij bestuurders.

Maandagochtend 4 februari hield de politie in Oldenzaal bij de oprit van de A1 richting Hengelo een alcoholcontrole. In totaal werden drie bestuurders betrapt terwijl zij (nog) onder invloed in hun auto's reden. De controle vond plaats tussen 05.30 uur en 9.00 uur 's ochtends. In totaal werden 706 bestuurders gecontroleerd. Een 46-jarige man uit Oldenzaal werd omstreeks 05.55 uur gecontroleerd. Hij blies 0.72 promille en werd daarom aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. Een 32-jarige vrouw uit Oldenzaal blies om 06.50 uur 0.95 promille. Ook zij werd aangehouden en kreeg een rijverbod van 3 uur. Een 54-jarige man uit Oldenzaal werd om 06.55 uur aan een controle onderworpen. Hij blies 0.97 promille en werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tegen alle drie de beschonken bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-014491)

Auto's vernield

Goor

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari werden in de Goorse wijk Heeckeren een tweetal auto's vernield. De politie is op zoek naar getuigen.

Op zaterdag 2 februari deden een 57-jarige en een 56-jarige inwoner van Goor aangifte omdat hun auto's de voorafgaande nacht waren vernield. In beide gevallen werd een spiegel van het voertuig afgebroken. Beide auto's stonden geparkeerd aan de Volkering in Goor. Tevens meldde zich omstreeks 11.00 uur een 69-jarige inwoner van Goor, die in de tuin van zijn woning aan de Wanyng een buitenspiegel had gevonden. Waar de spiegel thuishoort is tot nu toe nog niet bekend. De politie sluit niet uit dat meerdere auto's die nacht vernield zijn.

De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari iets verdachts hebben gezien, dat mogelijk verband kan houden met het vernielen van de auto's in Goor. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hof van Twente, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Gedupeerden kunnen aangifte doen van vernieling op het bureau in Goor of via internet op http://www.politie.nl (08-013942 / 08-014268)

Man gewond bij botsing met verkeerslicht

Enschede

Een 21-jarige man uit Saasveld raakte maandag 4 februari gewond, toen hij op de kruising van de Deurningerstraat met de Roomweg in Enschede met zijn auto tegen een verkeerslicht aan reed.

Op maandag 4 februari werd omstreeks 07.40 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Deurningerstraat met de Roomweg in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 21-jarige man uit Saasveld met zijn auto tegen een verkeerslicht was gereden. Een getuige zag hoe de bestuurder voor het rode verkeerslicht stond op de Deurningerstraat. Toen het verkeerslicht groen werd, sloeg de 21-jarige linksaf de Roomweg in. Hij liet hierbij het tegemoetkomend verkeer, dat rechtsaf de Roomweg in wilde rijden, niet voor gaan. Bij het afslaan zag de 21-jarige een middengeleider, met daarop een verkeerslicht over het hoofd. De man reed frontaal tegen de mast van het verkeerslicht. Bij de aanrijding raakte de 21-jarige man uit Saasveld gewond. Omdat er mogelijk sprake was van nekletstel, werd de auto door de brandweer opengeknipt. Toen het voertuig eenmaal open was, bleek dat de 21-jarige geen gordel had gedragen. De man werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-014475)