Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 04-02

OOSTERHOUT NB, 4 februari 2008

Beschonken automobilist aangehouden

HANK: De politie heeft zondagavond rond 23.45 uur een 24-jarige automobilist uit Werkendam aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Frans Hanegraafstraat. De man blies 270 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder maximaal 88 ug/l is toegestaan. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur.

Over een beginnende bestuurder

Het beginnersrijbewijs, formeel de Maatregel beginnende bestuurder, is sinds 30 maart 2002 van kracht en is ingevoerd om het aantal ongelukken onder beginnende bestuurders te verminderen. De maatregel bestaat eruit dat van zware overtredingen na onherroepelijke veroordeling of het betalen van de transactie - een aantekening wordt gemaakt. Na drie zware overtredingen binnen vijf jaar wordt het rijbewijs geschorst en volgt een onderzoek. De bestuurder moet dan een rijproef en een theorieproef bij het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afleggen. Als hij of zij voor een van de twee of beide proeven zakt, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard en moet het rijexamen opnieuw afgelegd worden. De regeling geldt voor iedereen die voor de eerste keer een rijbewijs haalt; de leeftijd van de bestuurder speelt geen rol. Het maakt niet uit of dat voor de auto of de motor is. Evenmin speelt leeftijd een rol.

Drie jongeren aangehouden na vernielingen aan auto's in Dongen

DONGEN: De politie heeft maandagmorgen rond 01.00 uur drie jongeren aangehouden die wroden verdacht van vernielingen aan zeker vier auto's in de Wilhelminastraat. Het gaat om twee jongens (15 en 17 jaar) en een 15-jarig meisje, alle drie uit Rijen. Een getuige zag het drietal op de fiets en waarschuwde de politie, ondertussen reed hij er zelf achteraan, De auto's liepen schade op aan de spiegels/ en of lak. Het drietal is overgedragen aan hun ouders; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole in Loon op Zand

LOON OP ZAND: Bij een snelheidscontrole op de Midden-Brabantweg zijn zondag tussen 16.15 en 21.20 uur 32 passanten op de bon geslingerd. Zij reden allen harder dan de maximaal toegestane 100 km/uur. Het bontst maakte het een bestuurder die 176 k/uur reed. Intotaal werden 3488 passanten gecontroleeerd.

Ook aan de andere kant van de weg was een radarpost ingericht. Tussen 16.50 en 20.50 uur werden hier 2154 mensen gecontroleerd; slechts drie van hen reden harder dan de toegestane 100 km/uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 124 km/uur.

Auteur: Andre van den Hul