Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Tweekamp tussen Jan Werle en Sipke Ernst

De grootmeesters Jan Werle en Sipke Ernst spelen een tweekamp van tien partijen om, in de woorden van Jan Werle, 'uit te maken wie de beste noordelijke schaker van dit moment is'. De partijen worden gespeeld op de clubavonden van de Schaakvereniging Groningen en Schaakvereniging Unitas. De eerste partij werd gespeeld op 31 januari en eindigde in winst voor Werle. De tweede partij staat geprogrammeerd voor 12 februari. De partijen verschijnen met analyses op de website van Jan Werle.

Op zondag 3 februari speelde Jan Werle een partij tegen de Gouden Kooi deelnemer Jaap. Onder de naam Jaap Amesz was deze vroeger bekend als jeugdschaker. Beelden ervan zijn voor de liefhebber binnenkort te volgen tijdens de uitzending van De Gouden Kooi.
---


---

Roemeense trainer Marin op bezoek in Nederland

De Roemeense trainer Mikhail Marin is deze week in Nederland om een aantal trainingen te geven. Hij is op 7 februari in het Max Euwe Centrum in Amsterdam (zie lager op deze site) en brengt onder andere een bezoek aan de clubs HMC Calder (Den Bosch) en NSI De Eenhoorn (Hoorn).

Op woensdag 6 februari traint hij overdag een klein gezelschap topschaaksters. Op de avond van dezelfde dag verzorgt Marin een gasttraining voor een groep schakers uit de trainingsgroepen van Servicepunt Zuid. Daarnaast is een aantal schaakvips uitgenodigd om deze speciale training mee te maken. Deze trainingen zullen plaatsvinden op basisschool Dommelrode in Sint-Oedenrode.