Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 4 februari 2008


------

CNV Metaaltechniek: demonstratieve bijeenkomsten in Rotterdam, Goes, Sluiskil, en Bergen op Zoom

De onderhandelingen over de cao metaaltechniek (400.000 werknemers) zijn 16 januari vastgelopen. De cao-voorstellen van de werkgevers zijn onaanvaardbaar, vindt CNV Metaaltechniek. Om die reden organiseren de bonden een serie demonstratieve bijeenkomsten in Rotterdam, Bergen op Zoom, Sluiskil en Goes. En wel op donderdag 7 februari, aanvang overal 19.30 uur.

De vakbonden hebben de werkgevers in de laatste onderhandelingsronde een eindbod gedaan. Omdat de werkgevers niet reageerden is vandaag, maandag 4 februari, een ultimatum gesteld. Uiterlijk 6 februari middernacht moeten de werkgevers in gaan op de eisen van werknemersorganisaties. Zoniet, dan worden acties ontketend. De leden worden in bovengenoemde bijeenkomsten bijgepraat over de marsroute en de werkgeversreactie.

Locaties van bijeenkomsten zijn:

Rotterdam - De Rustburcht, Strevelsweg 744-746 Bergen op Zoom - De Raayberg, Antwerpsestraatweg 267 Goes - Hotel Van der Valk - A. Fokkerstraat 100 Sluiskil - Hotel Dallinga, Nieuwe Kerkstraat 5

Uithollen
CNV Metaaltechniek heeft berekend dat het verschil tussen werkgeversbod en werknemersverlangen financieel oploopt tot maar liefst 1.000 euro per jaar. Landelijk CNV-onderhandelaar Marco Hietkamp: "Ze willen de cao uithollen en niet meewerken aan een investeringsagenda om de problemen in de branche op te lossen." Volgens Hietkamp klagen de werkgevers steen en been over personeelstekorten, maar weigeren ze in de cao kwaliteitsafspraken te maken en te investeren in hun werknemers.

CNV Metaaltechniek wil, na jaren van loonmatiging, een cao afspreken met minimaal 3,5 procent loonsverhoging. Verder wil de bond onder meer goede scholingsafspraken, een betere positie voor leerlingen en betere naleving van de cao.

Meer achtergrondinfo over de cao metaaltechniek: www.cnvmetaaltechniek.nl