Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Minister en staatssecretarissen van Onderwijs, Cultuur DCO Bestuur en Onderwijs en Wetenschap Commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Postbus 16735 2500 BJ DEN HAAG

Plaats en Datum Den Haag, 1 februari 2008 Betreft Beleidsreactie expertgroep doorlopende leerlijnen rekenen en taal Ons kenmerk 08-OCW-B-002

Geachte heer Plasterk, mevrouw Van Bijsterveldt, mevrouw Dijksma,

De leden van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben in de procedurevergadering van 31 januari jl. gesproken over het uitstellen van uw beleidsreactie op het eindadvies van de expertgroep doorlopende leerlijnen rekenen en taal van 23 januari jl. (Kamerstuk 31 332, nr 1). Namens de leden deel ik u mee dat de leden buitengewoon teleurgesteld zijn over deze mededeling.

De leden hechten zeer aan het doorgang vinden van het algemeen overleg over dit advies met u op 5 maart a.s. De leden hebben aangegeven het essentieel te vinden uw beleidsreactie op dit advies op korte termijn te ontvangen en ik verzoek u uw beleidsreactie op uiterlijk 25 februari 2008 aan de Kamer aan te bieden.

Tot slotte deel ik u mee dat de leden, mede vanwege de relatie met bovengenoemd advies, hebben besloten af te zien van een feitelijke vragenronde inzake de Kwaliteitsagenda Primair Onderwijs (Kamerstuk 31 293, nr. 1).

Hoogachtend,

Mevr. drs. I. van Erp
Waarnemend griffier van de vaste
commissie voor OCW

Vervolg Brief
Bladzijde 2