KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

4-2-2008

Teleurstellende resultaten Team Volvo For Life tijdens OCR in Miami

In Miami werd van 27 januari tot en met 2 februari de Olympic Class Regatta gevaren. Namens Team Volvo For Life verscheen Thierry
Schmitters 2.4mR aan de start. Schmitter had te kampen met
materiaalproblemen en bleef op een vijftiende plek steken.

Thierry Schmitter had op de Miami Olympic Class Regatta moeite zijn goede vorm van de laatste tijd vast te houden. Schmitter wist niet verder te komen dan een vijftiende plek. Het is een teleurstellend resultaat, aldus de Nederlander. Ik heb veel moeite gehad om in mijn huurboot de juiste snelheid te vinden. Het psychologische effect om niet met je eigen materiaal te varen heeft ook zeker invloed gehad. Ik was daardoor gedurende dit evenement minder gemotiveerd om te winnen. Ik heb deze wedstrijd meer gezien als een wintertrainingsstage. Het is nu wel zaak om mijn motivatie en mijn doelstelling voor de Spelen op niveau te krijgen.

Thierry Schmitter focust zich nu op de Olympische Zeilweek in Hyeres (FRA) in april. In 2007 wist hij dat evenement op zijn naam te zetten. Ik wil daar mijn titel verdedigen. Dan moet blijken of ik in mijn eigen boot weer kan presteren. Ik zal ook vormbehoud voor de Spelen moeten tonen. Tijdens de IFDS wereldkampioenschappen op Lake Ontario (USA) in september 2007 werd Schmitter derde en verzekerde zich zo van deelname aan de Paralympische Spelen in de 2.4 klasse. Dit onderdeel wordt gehouden in Qingdao (China) van 6 t/m 17 september 2008.

Het WK zal dagelijks te volgen zijn op Topzeilen TV. Kijk voor meer informatie en dagelijks verse zeilbeelden op www.teamvolvoforlife.nl.

Internetadres: www.teamvolvoforlife.nl