Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 4 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 04-02-2008 o Man tweemaal aangevallen, vrouw beroofd en bromfietser breekt been

Man tweemaal aangevallen

Purmerend, zondag 3 februari 2008.

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op het Beatrixplein en een mishandeling op de Waterlandlaan van een 54-jarige man uit Purmerend. De man kwam aan het politiebureau en vertelde dat hij zondagochtend rond kwart voor vijf op het Beatrixplein bij het station was vastgepakt, geslagen en geschopt door drie mannen. Zijn telefoon en portemonnee werden afgepakt. De daders werden omschreven als jongemannen van 20 tot 25 jaar oud die spraken met een Surinaams accent. Twee daders hadden een getinte huidskleur. De derde werd door het slachtoffer niet gezien omdat deze hem van achteren vasthield. Eén van de overvallers had een beige korte jas en de tweede een bruin jack met bontkraag en capuchon. Deze man had een zakdoek voor de mond gebonden. Het slachtoffer werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Toen de man het ziekenhuis had verlaten zou hij rond kwart voor acht in de ochtend op de Waterlandlaan nabij de dierenkliniek door twee blanke jongens zonder aanleiding zijn geschopt en geslagen. Deze daders worden omschreven als tussen de 15 en 20 jaar oud. Eén had een tenger postuur en was 175 à 180 lang met achterovergekamd haar. De tweede was ongeveer 10 cm korter en iets breder. Hij had donker krullend haar en droeg een bruin nylon jack. Het slachtoffer liep terug naar het ziekenhuis waar hij met gekneusde ribben, bloeduitstortingen en een hersenschudding werd opgenomen. De politie wil graag in contact komen met getuigen en verzoekt hen te bellen met 0900-8844.

Bromfietser breekt been

Zaandam, zaterdag 2 februari 2008, 13:05 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval waarbij een 38-jarige bromfietser uit Oostzaan een gecompliceerde beenbreuk opliep. De man reed over de Ds. M.L. Kingweg in de richting van de Zuidervaart toen een 52-jarige automobilist uit Hoofddorp vanaf de Troelstralaan de kruising met de Zuidervaart naderde. Over de juiste toedracht lopen de meningen van de bromfietser en de automobilist nogal uiteen. De politie verzoekt daarom getuigen contact op te nemen met het wijkteam op de Vermiljoenweg via 0900-8844.

Dronken

Krommenie, zondag 3 februari 2008, 17:44 uur.

Een 68-jarige man uit Krommenie heeft van de politie een bekeuring gekregen nadat hij tegen een auto was gebotst. De man lag op straat en werd onderzocht door ambulancepersoneel. Hij bleek niet gewond maar wel zodanig onder invloed van alcohol dat hij zelf niet meer op de been kon komen. Ook het slaan van agenten wat de man dreigde te doen maakte geen indruk. De man werd op de been geholpen en thuis afgeleverd. Hij kreeg een bekeuring wegens openbare dronkenschap mee.

Vrouw van tas beroofd

Zaandam, zondag 3 februari 2008, 19:00 uur.

De politie onderzoekt een beroving waarbij van een 26-jarige Zaandamse een handtas werd afgenomen. De vrouw liep zondagavond rond zeven uur vanaf de Zuidervaart over de 'Vlinderbrug' in de richting van de Sluispolderweg. Op de brug kwamen twee jongens haar tegemoet en één van hen dreigde met een vuurwapen en pakte de handtas van de vrouw af. Het tweetal liep door in de richting van de Zuidervaart en de vrouw werd in het voorbijlopen met vermoedelijk het vuurwapen op het hoofd geslagen. Zij ging nog even achter de jongens aan maar raakte ze kwijt toen zij de wijk Poelenburg in liepen.

Bestuurder onder invloed

Zaandam, zaterdag 2 februari, 3:29 uur

Op de Damkade heeft de politie zaterdagochtend vroeg een 35-jarige bestuurder uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had twee keer zo veel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal. Ook kon de Zaandammer nog twee boetes (van in totaal 135 euro) betalen die hij nog open had staan.

Bestuurder onder invloed rijdt auto total loss

Zaandam, zaterdag 2 februari, 00:11 uur

De politie heeft zaterdag even na middernacht een 25-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij met een slok op een aanrijding had veroorzaakt. De man verloor op de kruising
Vermiljoenweg-Vrieschgroenstraat de macht over het stuur waarna de auto boven op een aantal paaltjes belandde. Het voertuig, dat de bestuurder van zijn werkgever had geleend, liep hierbij forse schade op.

Na enig aandringen van de agenten werkte de man mee aan een blaastest op straat. Deze toonde aan dat er drank in het spel was. Omdat de man verder weigerde mee te werken, werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hier wees een ademanalyse uit dat het alcoholgehalte van de man 1,38 bedroeg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.