Adecco komt met Nederlandse primeur voor beheer arbeidsprocessen

04/02/2008 14:58



Adecco



Lean Six Sigma-methode zorgt voor kostenbesparingen en verbetering HR-processen

Utrecht, 4 februari 2008 - Adecco, 's werelds grootste leverancier van HR-diensten, lanceert in Nederland een unieke dienst die bedrijven een gegarandeerde kostenbesparing oplevert in hun arbeidsprocessen. De dienst is gebaseerd op de beproefde Lean Six Sigma-methodologie voor kwaliteitsbeheer en procesverbetering, die door Adecco voor het eerst in Nederland op human resourcesprocessen wordt toegepast. Adecco verwacht een grote interesse bij bedrijven met complexe HR-processen, zoals bedrijven actief in de industrie, logistiek en distributie.

Met deze primeur speelt de afdeling 'Managed Services' - de nieuwe naam voor On Site Solutions - van Adecco in op de groeiende vraag van bedrijven naar procesverbetering en kostenbesparing, door hen voor het eerst de mogelijkheid te bieden hun arbeidsprocessen op een methodische en doorgedreven manier te analyseren, verspilling en kwaliteitsproblemen te herkennen en op te lossen. Lean Six Sigma integreert twee belangrijke verbetermethoden: beter en slimmer werken (met de kwaliteitsmanagementmethode Six Sigma) en sneller en efficiënter werken (met Lean-principes), en wordt door grote bedrijven in Nederland reeds gebruikt op andere bedrijfsprocessen dan op HR.

Adecco gebruikt de Lean Six Sigma-methode intern om beter en efficiënter te werken en blijvend in te spelen op de snel wijzigende (en krapper wordende) arbeidsmarkt. Daarnaast stelt Adecco de Lean Six Sigma-expertise ter beschikking van zijn klanten, door getrainde Lean Six Sigma-procesexperts (op het zogenaamde Black Belt-niveau) op locatie van de klant in te zetten en kennis over te dragen. Adecco biedt de dienst aan in twee verschillende modules, gaande van een basisdienst die gericht is op het verbeteren van de personeelsbezetting en het verminderen van het personeelsverloop en -verzuim, tot een dienstverlening waarbij Adecco als volwaardige partner de bedrijfsprocessen van de klant onder de loep neemt, en zich verbindt aan het resultaat en een gegarandeerde kostenbesparing.

Het nieuwe aanbod past binnen Adecco's strategie in de Benelux om klanten een reeks gespecialiseerde HR-diensten aan te bieden, die hun helpen hun werkprocessen te verbeteren. Adecco streeft ernaar zijn klanten een zo breed mogelijk gamma HR-oplossingen aan te bieden, steeds met de bedoeling de arbeidsprocessen zo efficiënt en kosteneffectief te laten draaien.

Over Adecco
Adecco S.A. is de wereldleider in HR-oplossingen. De Adecco Group stelt dagelijks 700 000 mensen tewerk en beschikt over een netwerk van 37 000 eigen medewerkers en 7 000 kantoren in meer dan 70 landen. De Adecco Group biedt ook in Nederland een ongeëvenaard gamma flexibele personeels- en carrière-oplossingen aan bedrijfsklanten en gekwalificeerde kandidaten.

Meer informatie op www.adecco.nl/managedservices





http://www.adecco.nl/managedservices/