Politie Brabant-Noord

Horeca/carnaval

Regio, 04-02-2008

's-Hertogenbosch -

- Zondagmiddag/avond en maandagmorgen zijn 12 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, 1x openbare dronkenschap, 1x niet in bezit hebben ID-kaart en 1x verkeersgedraging.

-De politie heeft maandagmorgen op de Kerkstraat zeven mannen aangehouden. Agenten waren bezig met een aanhouding in de Kerkstraat toen omstanders zich ermee gingen bemoeien. Agenten hielden een 21-jarige man uit Zutphen aan, omdat hij op een persoon aan het intrappen was die op de grond lag. Vervolgens keerde het publiek zich tegen de politie en gooide met stenen en flessen. Agenten vormden een linie ter bescherming van de collega's die bezig waren met aanhouding. Tegenover de linie stonden ongeveer honderd personen. De politie zag zich genoodzaakt om wapenstokken, pepperspray, politiehonden in te zetten om de mensen uit elkaar te drijven. Uiteindelijk werden zeven mannen aangehouden die zich tegen de politie gekeerd hadden.

- In de Torenstraat is zondagavond een 19-jarige man uit Rosmalen aangehouden omdat hij twee mannen (20 en 21 jaar) uit Utrecht in het gezicht had geslagen. Dat gebeurde in een café. Hij is inverzekeringgesteld.

- Op de Parade is zondagmiddag een 23-jarige man uit Tiel aangehouden. Agenten namen de politiejas van een vriend van de verdachte in beslag. De verdachte bemoeide zich ermee en weigerde weg te gaan. Bovendien beledigde hij de agenten. Daarop werd besloten om hem aan te houden.

- Zondagavond zijn op de Parade drie mannen (25, 30, 32 jaar) uit Helmond en Eindhoven aangehouden omdat ze een portier zouden hebben aangevallen.

- Maandagmorgen werd op de Karrenstraat een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij een portier mishandelde.

- Maandagmorgen zijn twee vrouwen (34 en 38) uit Utrecht aangehouden. De vrouwen zouden in een café aan de Parade een 26-jarige vrouw uit Utrecht hebben mishandeld. Het slachtoffer liep hierdoor verwondingen aan haar oog en neus op. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld.

- De politie heeft maandagmorgen op de Kerkstraat twee neven (19 en 21 jaar) uit 's-Hertogenbosch aangehouden voor belediging van agenten. Beide mannen verzetten zich hevig bij hun aanhouding. Ze zijn ingesloten.

- Vier mannen (20 en 21 jaar) uit 's-Hertogenbosch zijn maandagmorgen aangehouden omdat ze twee portiers van een café aan de Karrenstraat mishandeld zouden hebben. De vechtpartij ontstond toen de portiers een aantal meisjes de toegang weigerden omdat ze te jong waren om binnen te komen. De verdachten waren het hier niet mee eens. Bij hun aanhouding verzetten ze zich hevig. Ze zijn ingesloten.

- In de Torenstraat is een 18-jarige Bosschenaar aangehouden voor belediging van agenten.

- De politie heeft maandagmorgen in het Eerste Korenstraatje een 40-jarige man uit Zaandam aangehouden omdat hij een 19-jarige vrouw uit Nijmegen geslagen zou hebben. Tijdens de aanhouding bemoeide een 44-jarige vrouw uit Arnhem zich ermee. Vervolgens werd ook zij aangehouden.

- Een 26-jarige man uit Hedel werd zondagavond aangehouden omdat hij tegen de deur van een horecagelegenheid aan de Sint-Josephstraat had getrapt. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding.

- In de Verwersstraat werd zondagavond een 22-jarige man uit Rijswijk aangehouden omdat hij een portier mishandeld had.

Nieuwkuijk

-De politie heeft maandagmorgen een 23-jarige man uit Vlijmen aangehouden op de Nieuwendijksestraat. De man door portiers van een café buitengezet omdat hij zich vervelend gedroeg. De verdachte wilde niet weggaan en werd uiteindelijk aangehouden.

Uden

-De politie heeft maandagmorgen op de Markt een 27-jarige man uit Uden aangehouden die in een café een 16-jarige Udenaar in het gezicht geslagen. De verdachte was kwaad geworden over een opmerking die het slachtoffer had gemaakt.

- Op de Markt is maandagmorgen een 16-jarige jongen uit Uden aangehouden omdat hij een eveneens 16-jarige Udenaar in het gezicht geslagen had. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding. Hij mocht de nacht daarom doorbrengen in het politiebureau.

Cuijk

-In een café aan de Grotestraat is maandagmorgen een 41-jarige man uit Beers in zijn been gestoken. Het slachtoffer moest met een aderlijke bloeding naar het ziekenhuis worden gebracht. Een 27-jarige man uit Cuijk werd door de politie aangehouden. Hij is inverzekeringgesteld.

Veghel

-Zondagavond heeft de politie op de Markt een 37-jarige man uit Veghel aangehouden. De man gedroeg zich vervelend in een café en wilde niet weggaan. De man was erg dronken en zocht ruzie met andere carnavalsvierders.

- Op de Markt is maandagmorgen een 16-jarige jongen uit Veghel aangehouden. Hij zou een 17-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen hebben. De verdachte is ingesloten.