Fortis Bank

Published: 16:00 04.02.2008 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis Bank Nederland (Holding) N.V. en Fortis Bank (Nederland) N.V. benoemen externe commissarissen

Per januari 2008 hebben Fortis Bank Nederland (Holding) N.V. en Fortis Bank (Nederland) N.V. drie nieuwe leden benoemd in de Raad van Commissarissen:
* mevrouw Mr. I. (Inge) Brakman. Voorzitter van het College van het Commissariaat voor de Media en ondermeer lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam en bestuurslid van De Baak, Managementcentrum VNO-NCW;
* mevrouw A.P.M. (Ada) van der Veer-Vergeer. Onafhankelijk Bestuursadviseur met ruime ervaring in de bancaire sector, ondermeer als CEO Currence en Hoofddirectie Achmea Bank Holding. Ondermeer lid Raad van Toezicht Nederlandse Publieke Omroep en Stichting NOS en lid Advisory Board British Telecom.
* mevrouw Prof. Mr. H.M. (Hélène) Vletter- van Dort. Hoogleraar bank- en effectenrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, voormalig raadsheer in de Ondernemingskamer Gerechtshof Amsterdam en ondermeer docent bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Structuurwet
De externe commissarissen zijn benoemd op aanbeveling van de Ondernemingsraad. "Ik ben er van overtuigd dat we met de kennis en expertise van deze commissarissen de governance binnen Fortis verder versterken", zegt Tim op ten Noort, voorzitter van de Ondernemingsraad. Fortis geeft hiermee invulling aan het versterkte aanbevelingsrecht, zoals van toepassing op Fortis Bank Nederland (Holding) N.V., dat de Ondernemingsraad heeft in het kader van de Structuurwet. Krachtens deze wet heeft de Ondernemingsraad het recht een aanbeveling te doen voor een derde van het aantal leden. De externe commissarissen zijn tevens benoemd bij Fortis Bank (Nederland) N.V..

Eveneens per januari 2008 is de heer B.J.H.S. (Joop) Feilzer benoemd tot extern commissaris. De heer Feilzer bekleedt reeds een aantal commissarisfuncties binnen Fortis. Tevens is de heer Feilzer ondermeer commissarisbij CTP Property N.V. en lid van de Board of Directors van Henderson EuroTrust PLC..

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Lex Kloosterman: "Ik ben zeer verheugd met de benoeming van commissarissen van dit kaliber en hun bijdrage aan een verdere kennisverdieping van onze Raad van Commissarissen". Voor deze benoemingen is de goedkeuringsprocedure bij De Nederlandsche Bank (DNB) afgerond.

De samenstelling van de Raad van Commissarissen Fortis Bank Nederland (Holding) N.V. en Fortis Bank (Nederland) N.V. per 8 januari 2008 is als volgt: A.M.. (Lex) Kloosterman - Voorzitter I. (Inge) Brakman
F.R.J. (Filip) Dierckx
B.J.H.S. (Joop) Feilzer
A.P.M. (Ada) van der Veer-Vergeer H.C.L. (Herman) Verwilst
H.M. (Hélène) Vletter- van Dort

De heer C.N. (Camille) Fohl zal, na goedkeuring van De Nederlandsche Bank, eveneens toetreden tot de Raad van Commissarissen van voormelde entiteiten. De benoeming van de heer Fohl is onder voorbehoud van instemming door de Ondernemingsraad.

Een foto van de benoemde commissarissen is op aanvraag beschikbaar.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,8 miljard (31/01/2008), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66