Persberichten 04/02 middag

Regio, 04-02-2008

Oegstgeest Diefstal uit woning De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal uit een woning aan de Haarlemmerstraatweg in Oegstgeest. De inbraak heeft plaatsgevonden op maandag 4 februari, tussen 03.00 u en 08.00 uur. Uit de woning zijn onder andere een computer en sieraden weggenomen. Vermoedelijk zijn de dader(s) via de voorzijde de woning binnengedrongen. De technische recherche van de politie zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Waddinxveen Aanrijding tussen twee bromfietsers De politie heeft op maandag 4 februari, rond 07.35 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Bredeweg te Waddinxveen. Een 16 jarige bromfietser uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed over het fietspad van de Bredeweg, komende uit de richting van het industrieterrein. Op een gegeven moment week hij naar links uit om een voetganger in te halen. Hij had echter niet gezien dat vanuit tegengestelde richting een andere bromfietser aan kwam rijden. De twee bromfietsers botsten, waarbij de tegenligger, een 29 jarige bromfietser uit Waddinxveen gewond raakte aan zijn arm en hand. De man werd naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. De 16 jarige bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en zijn bromfiets was onverzekerd, waarvoor hij boetes heeft gekregen van respectievelijk 130 en 220 euro.

Waddinxveen Diefstal graafmachine In de avond van dinsdag 29 of de nacht van woensdag 30 januari is een aanhanger met daarop een graafmachine vanaf een bedrijfsterrein aan de Noordkade gestolen. Men heeft het slot van het hekwerk kapot geknipt om op het terrein te komen. De aanhanger (kentekennummer WFDR53) en de blauwe graafmachine (merk Kubota, type KX36.2) staan gesignaleerd als gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Waddinxveen Inbraak in autos De politie heeft nog vier aangiften van inbraak uit autos binnengekregen. Tussen woensdag 30 en donderdagmorgen 31 januari werd in de wijk Zuidplas in totaal in zes autos ingebroken. Uit de autos werden voornamelijk de autoradio/ cd-spelers gestolen. Bij het merendeel van de autos werd de sloten van de portieren geforceerd. De politie had vorige week al over twee inbraken bericht. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht zich te melden via 0900 8844.

--- einde berichten ---