Politie Hollands Midden Politie vordert dertien rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend dertien rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. In één geval werd de auto in beslag genomen. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Lisse werd zaterdag 2 februari rond 04.40 uur op de Heereweg bij een 22 jarige automobilist uit Lisse drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 685 ug/l.

In Sassenheim werd zaterdag 2 februari rond 04.00 uur op de Zandslootkade bij een 23 jarige automobilist uit Lisse drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 465 ug/l.

In Voorhout werd maandag 4 februari rond 02.25 uur op de 's Gravendamseweg bij een 23 jarige automobilist uit Lisse drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 470 ug/l.

In Leiden reed een 27 jarige automobilist uit Den Haag zich vrijdag 1 februari rond 22.00 uur vast op een verkeersgeleider. Er bleek drank in het spel te zijn. De uitslag van zijn ademanalyse was 690 ug/l. Op zaterdag 2 februari rond 04.40 uur zette de politie op de Rijksweg A4 een 40 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan de kant. Hij had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 365 ug/l. Alhoewel dit onder de invorderingsgrond ligt, werd het rijbewijs toch ingenomen omdat het voor hem de vierde keer was. Eerder was het in 2004 ( 280 ug/l.) en 2006 ( 285 en 420 ug/l). Veder nam de politie zondag 3 februari de auto van een 37 jarige man uit Zoeterwoude in beslag. Dit gebeurde nadat hij rond 00.20 als automobilist op de Langegracht werd betrapt op het rijden onder invloed. Het bleek dat dit voor hem de 2e keer binnen een half jaar was, dat hij nu reed zonder rijbewijs en dat zijn ademanalyse nu 950 ug/l uitwees. Na overleg met justitie werd besloten de auto in beslag te nemen.

In Leiderdorp werd zondag 3 februari rond 02.05 uur op de Dr. De Bruijnestraat bij een 49 jarige automobilist uit Leiderdorp drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 790 ug/l.

In Hazerswoude-Rijndijk werd zaterdag 2 februari rond 01.40 uur op het Jupiterplein bij een 22 jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 460 ug/l.

In Nieuwkoop werd zondag 3 februari rond 11.40 uur op de Nieuwveenseweg bij een 52 jarige automobilist uit Nieuwkoop drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 1055 ug/l.

In Boskoop werd zondag 3 februari rond 20.15 uur op de Boezemlaan bij een 26 jarige automobilist uit Boskoop drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 640 ug/l.

In Waddinxveen werd vrijdag 1 februari rond 15.30 uur op de Kanaaldijk bij een 44 jarige automobilist uit Moordrecht drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 1100 ug/l.

In Bodegraven werd vrijdag 1 februari rond 20.50 uur op de Burgemeester Kremerweg bij een 29 jarige automobilist uit Bodegraven drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 580 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd vrijdag 1 februari rond 15.30 uur op de Dorpsstraat bij een 75 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam tot 895 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering

Verder kregen nog veertien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Noordwijkerhout (2x), Sassenheim, Leiden (4x), Leiderdorp, Leimuiden, Alphen aan den Rijn, Zevenhuizen en Bodegraven (3x).

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Oegstgeest Diefstal uit woning

De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal uit een woning aan de Haarlemmerstraatweg in Oegstgeest. De inbraak heeft plaatsgevonden op maandag 4 februari, tussen 03.00 u en 08.00 uur. Uit de woning zijn onder andere een computer en sieraden weggenomen. Vermoedelijk zijn de dader(s) via de voorzijde de woning binnengedrongen. De technische recherche van de politie zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Waddinxveen Aanrijding tussen twee bromfietsers

De politie heeft op maandag 4 februari, rond 07.35 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Bredeweg te Waddinxveen. Een 16 jarige bromfietser uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed over het fietspad van de Bredeweg, komende uit de richting van het industrieterrein. Op een gegeven moment week hij naar links uit om een voetganger in te halen. Hij had echter niet gezien dat vanuit tegengestelde richting een andere bromfietser aan kwam rijden. De twee bromfietsers botsten, waarbij de tegenligger, een 29 jarige bromfietser uit Waddinxveen gewond raakte aan zijn arm en hand. De man werd naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. De 16 jarige bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en zijn bromfiets was onverzekerd, waarvoor hij boetes heeft gekregen van respectievelijk 130 en 220 euro.

Waddinxveen Diefstal graafmachine

In de avond van dinsdag 29 of de nacht van woensdag 30 januari is een aanhanger met daarop een graafmachine vanaf een bedrijfsterrein aan de Noordkade gestolen. Men heeft het slot van het hekwerk kapot geknipt om op het terrein te komen. De aanhanger (kentekennummer WFDR53) en de blauwe graafmachine (merk Kubota, type KX36.2) staan gesignaleerd als gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Waddinxveen Inbraak in auto's

De politie heeft nog vier aangiften van inbraak uit auto's binnengekregen. Tussen woensdag 30 en donderdagmorgen 31 januari werd in de wijk Zuidplas in totaal in zes auto's ingebroken. Uit de auto's werden voornamelijk de autoradio/ cd-spelers gestolen. Bij het merendeel van de auto's werd de sloten van de portieren geforceerd. De politie had vorige week al over twee inbraken bericht. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.