Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederland organiseert EK korfbal in 2010

Zeist 4 februari 2008 - Nederland is aangewezen als organisator van het EK korfbal in 2010. Dat heeft de International Korfball Federation (IKF) vandaag bekend gemaakt. De EK-finale vindt plaats in Rotterdam, de stad die in 2003 succesvol het wereldkampioenschap korfbal organiseerde.

Het EK korfbal wordt in 2010 voor de vierde keer georganiseerd en het is de eerste keer dat het evenement in Nederland plaatsvindt. Eerdere kampioenschappen werden gehouden in Lissabon (1998), Terrassa (2002), en Boedapest (2006). Alle drie de kampioenschappen werden gewonnen door het Nederlands team. Het EK is een kwalificatiemoment voor het WK korfbal 2011 in Shaoxing, China. Door het toegenomen aantal landen in Europa dat korfbal speelt wordt het EK uitgebreid van acht naar zestien deelnemers. De bijna dertig landen die in Europa zijn aangesloten bij de IKF, spelen kwalificatierondes in 2009 (wereldwijd kent de IKF 54 aangesloten landen).

Binnen het KNKV is verheugd gereageerd op de toewijzing van het EK 2010. Directeur Vincent Andringa ziet een duidelijk verband met het succesvol verlopen WK 2003 in Rotterdam: "De kwaliteit van de faciliteiten, de professionaliteit van de medewerkers en het enthousiasme van de bezoekers hebben internationaal grote indruk gemaakt. Het EK wordt ongetwijfeld een groot spectakel". De woorden van de directeur worden ondersteund door de IKF President Fransoo: "De IKF verheugt zich in 2010 op een geweldig evenement, net zoals het goed georganiseerde WK 2003".

Topsportcoördinator Kees Rodenburg: "De toewijzing van dit EK ondersteunt de ambities van Nederland om zich als topsportland te profileren. In samenwerking met de IKF en Rotterdam Topsport gaan we dit evenement gebruiken om het grote publiek te laten zien dat korfbal zich ontwikkelt als moderne mediagenieke topsport. Het aantal van zestien deelnemers geeft aan dat korfbal zich internationaal sterk ontwikkelt. Ik kijk nu al uit naar een spetterende finale in een uitverkocht Ahoy".