Gemeente Delft

Bastiaansplein groener

Meer groen en meer sfeer op het Bastiaansplein. De gemeente geeft gehoor aan deze wens van bewoners en bezoekers van het plein door de aanleg van drie boomeilanden. Elk eiland krijgt een honingboom, struiken en ander laag groen. Tegen het eiland aan komen bankjes. Op dinsdag 5 februari, wanneer de boomeilanden gereed zijn, hangt wethouder Koning symbolisch groene bladen in een ongeveer 11 meter hoge boom.

Om in het winterseizoen het plein toch een groenere uitstraling te geven, krijgen de bomen 120 groengedichten. Het thema dat wethouder Koning het Bastiaansplein de komende periode geeft is 'Bastiaansplein: dichter bij groen'. Ook ín de winkels wordt het groener. Alle winkeliers die uitkijken op het Bastiaansplein krijgen dinsdag van de wethouder een plant voor binnen.

Op het plein komen verhoogde boomeilanden omdat het Bastiaansplein op het dak van een parkeergarage ligt. Hierop kunnen niet zomaar bomen worden geplant. De gemeente Delft is vorige week begonnen met de plaatsing van de boomeilanden.


---

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft