Ingezonden persbericht


Al 34 luchtvaartmaatschappijen hebben zich aangesloten bij het nieuwe 3-jarige full content-programma van Amadeus

Hoofddorp, 4 februari 2008: Amadeus, wereldwijd leider in technologie- en distributiesystemen voor de reis- en toeristenindustrie, lanceerde in januari 2008 een 3-jarig full content-programma in Europa. Al 34 luchtvaartmaatschappijen hebben zich bij het programma aangesloten, waaronder Air France-KLM, Iberia, Alitalia, TAP Air Portugal, Air Europa en Malev. Nog eens 29 luchtvaartmaatschappijen sloten een 1-jarige full content-overeenkomst.

De 3-jarige overeenkomst is een uitbreiding van de 1-jarige Amadeus Full Content Option die in 2005 werd geïntroduceerd en garandeert tot eind 2010 reisbureaus en bedrijven in Europa via Amadeus efficiënte toegang tot het volledige aanbod aan vluchten van een luchtvaart-maatschappij. Het reisbureau of haar klant krijgt via Amadeus toegang tot het aanbod zonder extra te hoeven betalen aan de luchtvaartmaatschappij of voor andere aanvullende kosten.

"Op 1 januari hebben we een uitgebreide 3-jarige Full Content Option geïntroduceerd om een periode van stabiliteit te creëren binnen de Europese reisdistributiemarkt," zegt David Jones, Executive Vice President Commercial van Amadeus, "De positieve reactie hierop bewijst dat Europese luchtvaartmaatschappijen ingenomen zijn met de balans die we hebben gecreëerd in de behoefte van luchtvaartmaatschappijen om de distributiekosten in de hand te houden en het belang van efficiënte toegang tot het benodigde aanbod voor reisbureaus en bedrijven."

Airlines die tekenen voor zowel de 1-jarige als de 3-jarige Full Content Options garanderen dat de via Amadeus voor reisagenten beschikbare vluchtschema's, tarieven, beschikbaarheid van laatste stoelen en het overzicht daarvan, gelijk zijn aan het aanbod via de volgende kanalen:


- alle internetsites, inclusief die van de luchtvaartmaatschappij zelf;
- het eigen reserveringssysteem van de luchtvaartmaatschappij;
- alle andere distributieaanbieders.

Deze overeenkomsten brengen het totale aantal reisbureauboekingen die via aanbodovereen-komsten van Amadeus in Europa worden verwerkt op meer dan 100 miljoen, wat circa 70% betekent van de boekingen bij Europese luchtvaartmaatschappijen die door Amadeus-reisbureaus in Europa zijn verkocht.

Een volledig overzicht van de luchtvaartmaatschappijen die vanaf vandaag een 3- en 1-jarige full content-overeenkomst met Amadeus hebben gesloten volgt:

3-jarige full content-overeenkomsten
Air France
KLM
Iberia
Finnair
Alitalia
Malev
Air Europa
TAP Portugal
Croatia Airlines
Brussels Airlines
Silverjet
Royal Air Maroc
Mars RK
Royal Brunei Airlines
Cirrus Airlines
Rossiya Russian Airlines
Imair Airlines
B&H Airlines
JAT Airways
Air Astana
Martinair
Lagun Air
Orenair
Siberia Airlines
XL Airways France
Malmö Aviation
Armavia Aircompany
Transaero Airlines
UTair Aviation JSC
Air Austral
CCM Airlines
Montenegro Airlines
Cimber
Tbilaviamsheni


1-jarige full content-overeenkomsten
Air Moldova
Tarom
Bulgaria Air
Gadair European Airlines
Ukraine International Airlines
Atlantis European Airways
Polet Airlines
Luxair
China Eastern
VLM Airlines
Air Caraïbes
Aerosvit Airlines
Welcome Air
EuroLine
Krasnoyarsk Airlines
Georgian Airways
Air China
Cyprus Airways
Domodedovo Airlines
Samara Airlines
Flybaboo
Master Airways
Hainan Airlines
Adria Airways
Kaliningradavia
Helisureste
Edelweiss
Aviaprad
South Airlines


- einde -

Opmerkingen voor de redactie
Amadeus
Amadeus is voor aanbieders, verkopers en afnemers van reizen de favoriete technologiepartner in de industrie. Amadeus levert distributie-, IT- en POS-oplossingen waarmee de klant kan inspelen op, groeien binnen en succes hebben in de snel veranderende reisindustrie. Tot de groepen klanten behoren aanbieders van reizen (luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, veerbootbedrijven, cruiselijnen, verzekeringsmaatschappijen en touroperators), verkopers van reizen (reisbureaus) en afnemers van reizen (bedrijven en reizigers). De oplossingen zijn ingedeeld in vier categorieën: ­ Distribution & Content, Sales & e-Commerce, Business Management and Services & Consultancy.

De belangrijkste bedrijfslocaties van Amadeus bevinden zich in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding (operationele taken ­ centrum voor gegevensverwerking). Daarnaast heeft Amadeus regionale kantoren in Miami, Buenos Aires en Bangkok. Op klantniveau is Amadeus actief in 76 landen en op meer dan 215 markten. De onderneming is voor meer dan de helft eigendom van WAM Acquisition, waarvan BC Partners, Cinven, Air France, Iberia en Lufthansa de aandeelhouders zijn. Bij Amadeus werken wereldwijd meer dan 7.600 medewerkers van 95 nationaliteiten.

Meer informatie over Amadeus vindt u op: www.benelux.amadeus.com

Contactgegevens
Amadeus Benelux
Luc Pannecoeck
Tel.: +32 2 257 99 11 / +31 23 554 1430
Fax: +32 2 460 03 84 / +31 23 562 4272
E-mail: infobe@benelux.amadeus.com / infonl@benelux.amadeus.com

--
=========================
WIECO ImPRove Communication
Wieco&Co. v.o.f.
"Pand Noord"
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam
Phone +31 (0)20 715 53 30
Fax +31 (0)20 715 53 39
E-mail ilse@wieco.nl
Website www.wieco.nl
===========================