Amsterdam Oud Zuid


GVB werkt aan sporen Ceintuurbaan

Het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB) vervangt van maandag 4 februari tot vrijdag 29 februari beide tramsporen op de Ceintuurbaan. Het werk vindt plaats vanaf de kruising bij de Ferdinand Bolstraat tot aan het winkelpand van de firma Mycom. De tramhalte wordt tijdelijk verplaatst en komt ter hoogte van perceelnr. 127.

Het werk vindt vooral overdag plaats tussen 7.00 uur en 16.00 uur. Enkele werkzaamheden zoals spoorvervanging en las- en slijpwerkzaamheden kunnen echter alleen 's nachts plaatsvinden. Van deze werkzaamheden is helaas enige geluidsoverlast te verwachten.

Verkeersmaatregelen

Het deel van de Ceintuurbaan waar de werkzaamheden plaatsvinden (vanaf kruising Ferdinand Bolstraat) wordt tijdelijk een eenrichtingsweg. De rijstrook richting het centrum/Hobbemakade is afgesloten voor autoverkeer. De omleiding voor het autoverkeer loopt via de Van Woustraat, Rijnstraat, Churchilllaan en Ferdinand Bolstraat.

Ondanks de werkzaamheden is voor fietsers dit deel van de Ceintuurbaan normaal bereikbaar. Het fietsverkeer richting Centrum kan langs het werkterrein. De trottoirs blijven volledig beschikbaar voor voetgangers.

gvb.jpg (20 Kb)

Openbaar vervoer

Gedurende de gehele periode blijft de tram rijden. De tramhalte wordt verplaatst richting Sarphatipark, ter hoogte van perceel 127.

Nood- en hulpdiensten

De nood- en hulpdiensten maken mede gebruik van de zuidelijke rijstrook. Op het werkterrein is een strook beschikbaar bij calamiteiten.

Informatie

Voor algemene informatie over het werk kunt u bellen met het GVB, via telefoonnummer 0900 8011 (lokaal tarief). U kunt ook kijken op de website: www.gvb.nl. Een overzicht van alle werkzaamheden aan de weg, verkeersomleidingen en openbaar vervoeromleidingen in Amsterdam vindt u via www.bereikbaaramsterdam.nl, via AT5 Verkeer en op AT5 Teletekst.