Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Met één druk op de knop medische publicaties binnen handbereik

SIMID eerste Europese aanbieder online full text publicaties

Badhoevedorp (NL) / Lugano (CH), 4 februari 2008 - SIMID brengt als eerste in Europa via één centrale databank medische wetenschappelijke full text publicaties binnen handbereik. Via S.M.I.L.E. (Scientific Medical Information Library Europe) kunnen medische professionals online originele publicaties en reviews zoeken en downloaden uit voornamelijk internationale peer reviewed medische vakbladen. In de database zijn op dit moment meer dan 1.000 tijdschriften opgenomen van 28 internationaal gerenommeerde uitgevers. S.M.I.L.E. is toegankelijk via www.simid.org en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële instellingen en bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg, zoals zorgverzekeraars en farmaceutische industrie.

Investering van het Health Innovation Fund

Sinds kort is het Health Innovation Fund I BV als investeerder aan SIMID verbonden. Dit fonds wordt gefund vanuit Achmea, OPG, ABN/AMRO en TechnoPartner (het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken). "Wij zijn er trots op dat deze investeerder ons de mogelijkheid geeft om ons unieke product verder uit te breiden. Door het informeren van medische professionals in Europa over de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied, kunnen onze klanten hen helpen patiënten nog adequater te diagnosticeren en te behandelen", aldus Boudewijn Gruwel, Director Marketing & Sales van SIMID.

Hoe werkt S.M.I.L.E.?

De medische professional krijgt via een abonnement-op-maat vrije toegang tot de informatie in S.M.I.L.E. Dit abonnement-op-maat wordt mede mogelijk gemaakt door bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg of financiële instellingen. "De abonnementen geven bedrijven de mogelijkheid om medische professionals toegang te verschaffen tot de meest recente en relevante wetenschappelijke informatie", aldus Boudewijn Gruwel.

In S.M.I.L.E. kunnen de laatste publicaties gelezen worden binnen 43 verschillende thema's, zoals oncologie, chirurgie, cardiologie etc. Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aanmaken en ontvangen automatisch alerts zodra relevante artikelen beschikbaar zijn. De database kan tevens doorzocht worden op basis van individuele zoektermen. S.M.I.L.E. wordt dagelijks geüpdatet, van de opgenomen titels zijn de publicaties vanaf jaargang 2000 opgenomen en alle artikelen kunnen in PDF gedownload worden.

Voor wie is S.M.I.L.E. bedoeld

De online database S.M.I.L.E. richt zich op professionals in de gezondheidszorg, dit kunnen specialisten of huisartsen zijn maar ook bijvoorbeeld tandartsen, verpleegkundigen of fysiotherapeuten.

Over SIMID International B.V.

SIMID staat voor het Scientific Institute for Medical Information and Documentation. De doelstelling van SIMID is het beschikbaar stellen van medisch wetenschappelijke informatie aan professionals in de gezondheidszorg door middel van het one-stop-shopping principe. Door het aanbieden van volledige publicaties via één website wordt een unieke plek ingenomen in de dienstverlening aan de medische professionals en de internationale, aan de gezondheidszorg gerelateerde, industrie. Door samenwerking met internationale wetenschappelijke uitgevers en de online database S.M.I.L.E. is SIMID als eerste en enige in Europa in staat om deze service aan medische professionals aan te bieden. SIMID heeft vestigingen in Nederland en Zwitserland. Meer informatie is te vinden op: www.simid.org

Over het Health Innovation Fund I BV

Het Health Innovation Fund I BV is een venture capital fonds dat is opgericht in 2007. Het richt zich op innovatieve ondernemers die technologische, vernieuwende oplossingen en businessmodellen bieden voor de zorgsector. De aandeelhouders van dit fonds zijn ABN/AMRO, Achmea en OPG. Het Health Innovation Fund wordt gemanaged door Residex, dat door middel van gespecialiseerde investeringsfondsen kansen biedt aan veelbelovende en gedreven spelers in de zorgsector. Meer informatie is te vinden op: www.residex.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SIMID International B.V. SIMID SA

Boudewijn Gruwel, Directeur Marketing & Sales Mark Gmelig Meyling, Algemeen Directeur

E-mail: b.gruwel@simid.org E-mail: m.meyling@simid.org

Tel.: +31 23 555 3347 Tel.: +41 91 935 0020

Health Innovation Fund I BV

Dick Sietses, managing director

E-mail: sietses@residex.nl

Tel: +31 55 526 0800

Edelman Nederland

Anouk Benden, Account Manager Health

E-mail: anouk.benden@edelman.com

Tel: +31 20 301 0980