Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 04-02

TILBURG, 4 februari 2008

Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving op Meierijbaan

TILBURG: De politie zoekt getuigen van een gewelddadige beroving maandagmorgen op de Meierijbaan. Twee mannen op een zwart-grijze scooter reden rond 01.15 uur een echtpaar uit Moergestel, dat op de fiets op weg was naar hun woonplaats, klem. Ze eisten geld, maar de 60-jarige Moergestelnaar riep dat ze moesten wegwezen. Daarop werd enkele malen geschoten. De Moergestelnaar werd geraakt in de buikstreek en is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij opgenomen, het precieze letsel is niet bekend. Zijn 41-jarige vrouw raakte niet gewond.

Na het schietincident vluchtten de berovers op hun scooter weg in de richting Tilburg. De recherche bekijkt of deze beroving mogelijk verband houdt met een beroving zaterdagavond tegen middernacht, ook op de Meierijbaan, ook door twee mannen op een soortgelijke scooter. Bij deze beroving werd een 51-jarige Moergestelnaar, die eveneens naar huis fietste, zijn bankpas en pincode afhandig gemaakt.

Mensen die informatie hebben over deze twee berovingen en/of meer weten van een zwart-grijze scooter en twee mannen die zich in de omgeving van de Meierijbaan ophouden, worden nadrukkelijk gevraagd zich te melden via 0900-8844.

Elf aanhoudingen tijdens horecatoezicht zondagavond- en nacht

TILBURG: De politie heeft tijdens het horecatoezicht van zondagmiddag, avond- en nacht in totaal elf aanhoudingen verricht. Vooral tijdens de optocht was het erg druk op straat, maar in de avond- en nacht was het minder druk dan in dezelfde periode zaterdag, zo was de ervaring van agenten. In de volle cafe's heerste een gezellige carnavalssfeer. Desondanks moest de politie een aantal keren ingrijpen om de openbare orde en veiligheid van het feestende carnavalspubliek te kunnen waarborgen.

Middag/avond (tot circa 21.00 uur)

De politie hield op het Piusplein een 35-jarige Bredanaar aan die betrokken zou zijn geweest bij een ernstige mishandeling in een cafe aan de Emmastraat. Daar kreeg een 38-jarige Tilburger een glas tegen het gezicht dat vervolgens hevig bloedde. Uit onderzoek kwam de verdachte in beeld als degene die daarvoor verantwoordelijke zou zijn. De politie onderzoekt zijn aandeel, de verdachte was in gezelschap van twee andere mannen die gezamenlijk de kroeg werden uitgezet.

Een 28-jarige Tilburger werd aangehouden, nadat hij bij een cafe op de Korte Heuvel een 45-jarige plaatsgenoot sloeg. Tegen zijn aanhouding verzette hij zich hevig en schopte een agent tweemaal. Een 39-jarige Tilburger klom op de Heuvel op een dissel van een carnavalswagen. Toen een 28-jarige Goirlenaar, die op de wagen stond, aangaf daarvan niet gediend te zijn, sloeg de Tilburger de man. Een 32-jarige vriend van de Tilburger, eveneens inwoner van Tilburg, beledigde een agente tijdens de aanhouding en mocht vervolgens zelf ook mee.

Twee Tilburgers van 21 en 26 jaar werden op de Paleisring aangehouden wegens mishandeling. Zij sloegen een 26-jarige Amersfoorter in een cafe. Een 60-jarige Tilburger werd in de kraag gepakt, nadat hij een agent voor 'klootzak'had uitegscholden. Ook dat gebeurde op de Paleisring.

Avond/nacht

Een 20-jarige Tilburger werd aangehouden wegens aanranding en bedreiging. Hij zou een 17-jarig Tilburgs meisje in haar billen hebben geknepen en een vriendin van haar, eveneens een 17-jarige Tilburgse, hebben bedreigd, nabij de Tivoli-parkeergarage. Een 34-jarige Tilburger werd aangehouden, nadat hij een portier op de Korte Heuvel had geslagen. Ten slotte werden twee 19-jarige Tilburgers aangehouden op het Piusplein voor het verstoren van de openbare orde. Er was bij een kroeg daar een opstootje geweest en de mannen wilde, ondanks herhaaldelijk verzoek van agenten, niet doorlopen.

Vier automobilisten raken rijbewijs kwijt bij alcoholcontrole in Tilburg

TILBURG: Bij een alcoholcontrole van het regionale
Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant zijn zondagavond- en nacht vier bestuurders hun rijbewijs kwijtgeraakt. Drie van hen bliezen waarden boven 570 ug/l, de score waarbij het rijbewijs wordt ingevorderd. Maximaal is 220 ug/l toegestaan. De vierde bestuurder betrof een zogheten beginnende bestuurder. De grens voor deze categorie automobilisten (minder dan 5 jaar in het bezit van een rijbewijs) ligt op 350 ug/l, terwijl maximaal 88 ug/l is toegestaan.

In totaal werden tien bestuurders aangehouden, waarvan dus totaal vier beginnende bestuurders. De hoogste bloedalcoholwaarde betrof 665 ug/l. Er werden bij de controle 280 blaastesten afgenomen.

TILBURG: Een 25-jarige automobilist uit Tilburg is zondagavond rond 23.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij was betrokken bij een materieel verkeersongeval op het Boksdoornerf; hij reed tegen een geparkeerde auto. De eigenares belde de politie. De Tilburger blies 625 ug/, terwijl maximaal 220 ug/l. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

OISTERWIJK: De politie heeft maandagmorgen rond 01.20 uur een 24-jarige automobilist uit Oisterwijk aangehouden. Dat gebeurde op de Weijenbergh. Hij blies bij een controle 530 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. De Oisterwijker kreeg een rijverbod van 5 uur. Met een proces-verbaal is hij heengezonden.

Dronken Tilburger krijgt geen bier en slaat en schopt

TILBURG: De politie heeft zondagavond rond 19.00 uur een 28-jarige Tilburger aangehouden. Hij liep dronken en verkleed een horecazaak aan de Koestraat binnen en bestelde bier. De eigenaar van de zaak weigerde dat, omdat hij vond dat de man al voldoende gedronken had.

Daarop werd de 28-jarige man boos en sloeg en schopte hij de uitbater. Die belde de politie, waarna de verdachte in de kraag gepakt kon worden. Hij is na verhoor maandag met een proces-verbaal heengezonden.

Vrouw en dochtertje gewond bij verkeersongeval in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn zondagavond rond 19.00 uur een 25-jarige vrouw uit Gouda en haar 2-jarige dochtertje gewond geraakt. Over de aard van hun letsel is niets bekend. Beide zijn na het ongeval naar het Elisabethziekenhuis vervoerd.

De vrouw reed over de Tilburgseweg in de richting van Tilburg toen zij door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en in een nabijgelegen strook bos tot stilstand kwam.

Politie, brandweer en amublance schoten vervolgens de slachtoffers te hulp. De bestuurster was niet aanspreekbaar, het kindje reageerde verbaal wel. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Twee Tilburgers aangehouden na vernieling ruit van woning

TILBURG: De politie heeft maandagmorgen kort voor 02.00 uur twee Tilburgse jongens van 17 jaar aangehouden wegens vernieling. Agenten reden over de Ringbaan-Zuid en hoorde glasgerinkel. Ze stopten en konden de twee verdachten aanhouden. Zij worden verdacht van de vernieling van een ruit van een woning op de hoek van de Ringbaan-Zuid en de Groenstraat. Het tweetal is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tilburgse slachtoffer van tasjesroof

TILBURG: Een 54-jarige Tilburgse vrouw is maandagmorgen slachttoffer geworden van tasjesroof. Ze fietste rond 08.30 uur over de Van Bylandstraat toen twee mannen op een donkere scooter haar passeerden. De bijrijder trok de tas van de vrouw van haar schouder, waarna het slachtoffer op straat viel. De berovers gingen er snel vandoor met de tas, in de richting van de Kasteleinslaan. De vrouw werd door een getuige opgevangen, maar deze persoon moest snel verder naar haar werk. Buurtbewoners hebben zich vervolgens verder over het slachtoffer ontfermd. Toch zou de politie graag in contact komen met deze getuige, het betreft een vrouw van circa 40-45 jaar met halflang rood haar. Zij, maar ook anderen kunnen zich melden op 0900-8844. De recherche bekijkt de mogelijke samenhang met andere recente berovingen in het teamgebied Wilhelminapark.

Auteur: Andre van den Hul