Gemeente Goes

Onderzoek sportdeelname onder Goese bevolking

Deze week ontvangen 1400 geselecteerde Goesenaren een sportdeelnamevragenlijst. De gemeente Goes is benieuwd wat de inwoners van Goes aan sport en bewegen doet gedurende een jaar.

De gemeenteraad heeft in december 2007 een nieuw sportbeleid vastgesteld. Dit beleid is vooral op hoofdlijnen beschreven. Duidelijk is geworden dat de gemeente te weinig inzicht heeft in de sportdeelname van haar burgers. Op basis van de resultaten uit het sportdeelname onderzoek wil de gemeente op detail meer inhoud geven aan dit sportbeleid. Vandaar dat besloten is om een sportdeelname onderzoek uit te voeren.

Daarnaast is het interessant om in te springen op de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) die in het kader van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) is vastgesteld. Momenteel is er via de landelijke media, met oa. de 30-minuten bewegen campagne, ook veel aandacht voor dit onderwerp. Niet alleen de NNGB wordt onderzocht, maar ook de Fitnorm. In de vragenlijst wordt er dus naast de sportdeelname ook aandacht besteed aan bewegen.

Bedoeling is om voor de zomer van 2008 de resultaten beschikbaar te hebben. Natuurlijk blijft het noodzakelijk om regelmatig het onderzoek naar de sportparticipatie binnen de gemeente Goes te herhalen. Deze gegevens helpen bij het maken van keuzes bij het opstellen van een werkplanning voor de uitvoering van het sportbeleid.

Het onderzoek vindt plaats onder drie leeftijdscategorieën:
1. 6 t/m 12 jaar

2. 13 t/m 23 jaar

3. 24 t/m 75 jaar.

De respondenten hebben tot 1 maart om de vragenlijst terug te sturen.