Gemeente Wijdemeren


Inspraak verdiepingen

Tot en met 17 maart ligt het ontwerp-bestemmingsplan en het plan-MER die het verdiepen van de Loosdrechtse Plassen mogelijk moeten maken ter inzage. U kunt hierop reageren.

Verdiepingenplan in t kort
De provincie wil dat het water in de Loosdrechtse Plassen helderder wordt. Door drie grote gaten met een totale oppervlakte van ca. 120 hectare en een diepte van 14 meter te maken moet het aanwezige zweefslib wegzakken. De gemeente Wijdemeren wil ook helderder water, maar vindt het Verdiepingenplan van de provincie niet de juiste aanpak. De gemeente is van mening dat het plan veel te ver gaat en dat er teveel risico's aan zitten. Door middel van een aanwijzing dwingt de provincie de gemeente Wijdemeren mee te werken aan het Verdiepingenplan. Om het Verdiepingenplan te kunnen realiseren moet de provincie een bestemmingplan opstellen en een Milieu Effect Rapportage-procedure volgen.

Inzien op het gemeentehuis
Het ontwerp-bestemmingsplan en het plan-MER zijn door Gedeputeerde Staten op 29 januari 2008 vastgesteld. Deze plannen liggen vanaf 4 februari tot 17 maart o.a. ter inzage bij de REO-balie op het gemeentehuis van Wijdemeren. U kunt de plannen daar dagelijks van 08:30 tot 12:30 inzien. De samenvatting en het hoofdrapport van het MER zijn gratis aan te vragen bij mevrouw N. Parsram van Waternet, telefoon (020) 608 36 68. U kunt het ook via onderstaande link downloaden.

Downloaden
Pijltje Klik hier om naar de website van de provincie te gaan en het Ontwerp-bestemmingsplan Waterkwaliteitsverbetering Loosdrechtse Plassen en het plan-MER te downloaden.

Inspraak
Als u op deze plannen wilt reageren, dan kan dat schriftelijk tot 17 maart aan:
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,
t.a.v. mevrouw J. Hoogendijk,
directie Beleid, sector RI,
Postbus 3007,
2001 DA Haarlem

Let op! Het is nodig dat u voor elk plan een afzonderlijke reactie stuurt.
(04-02-2008)