Gemeente Waddinxveen


Centraal Voetbalpark: Vereniging tot behoud van Landelijk Waddinxveen trekt beroep in

De Vereniging tot Behoud van Landelijk Waddinxveen (VBLW) heeft het hoger beroep bij de Raad van State in Den Haag tegen de vrijstelling ten behoeve van de aanleg van de eerste fase van het centraal voetbalpark (CVP) ingetrokken. Dat betekent dat de door de gemeente verleende vrijstelling onherroepelijk is. Het intrekken van het hoger beroep is een strategische keuze van de vereniging, die meent dat haar leden daardoor aanspraak kunnen maken op een hogere planschadevergoeding.

De gemeente heeft deze vrijstellingsprocedure doorlopen om de aanleg van de eerste fase het CVP mogelijk te maken. Deze procedure is geregeld in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en startte met de terinzagelegging van het conceptbesluit met de daarbij behorende stukken. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot het nemen van een ander besluit en dus konden de werkzaamheden van start. Het beroep en aangevraagde schorsingen van de werkzaamheden van de vereniging zijn door de rechter ongegrond verklaard. Dat betekent onder andere dat het plan ruimtelijk goed en degelijk is onderbouwd vanuit de Nota Ruimte en het Streekplan Zuid-Holland Oost Zuidplas. Ook zijn alle verkeerskundige aspecten goed in kaart gebracht en zijn de alternatieve locaties voldoende onderzocht.

Hogere planschade

De vereniging heeft de gemeente gemeld dat zij de uitspraak van de Raad van State niet wil afwachten in verband met het aanscherpen per 1 juli 2008 van de regels voor planschadevergoeding. Aanspraak maken op planschade kan alleen als de vrijstelling onherroepelijk is en dus wil de vereniging de uitspraak van de Raad van State niet afwachten.

Het intrekken van het hoger beroep bij de Raad van State betekent dat de aanleg van de eerste fase van het CVP in de hoek van de Plasweg/Onderweg nu onherroepelijk is. Er komen vijf voetbalvelden, een accommodatie, een tribune, 270 parkeerplaatsen, een fietsenstalling en groenvoorziening.

Waddinxveen, 4 februari 2008

Openingstijden Publieksbalie
maandag t/m vrijdag: 08.30-12.30 uur
donderdagavond: 17.00-21.00 uur.

Gemeente Waddinxveen
Raadhuisplein 1, 2741 HR
Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen
T. (0182) 624 624.
F. (0182) 624 680
E. gemeente@waddinxveen.nl