Politie Zeeland


---


Z-224-2008 Rijden onder invloed, Hulst
Een 28-jarige automobilist uit Verrebroek (B) moest maandag omstreeks 02.00 uur in de Lange Bellingstraat in Hulst zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel teveel gedronken had.
Een blaastest wees uit dat de man meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

W-225-2008 Getuigen gezocht van incident op de Abeelseweg in Middelburg
Politie Zeeland is een onderzoek gestart naar een incident dat plaatsvond zondag tussen 17.00 en 17.15 uur op de Abeelseweg in Middelburg.
Een 15-jarige meisje uit Vlissingen fietste, samen met twee jongens, over de Abeelseweg in de richting van Vlissingen. Zij kwamen uit de richting van het zwembad. Een van de twee jongens was een bekende van haar, de andere jongen kende zij nauwelijks, maar zij had met hem eerder die middag in het zwembad een conflict gehad. Tussen 17.00 en 17.15 uur werd zij op de Abeelseweg door de twee gedwongen te stoppen. Terwijl een van de twee haar vasthield, werd zij door de ander haar tegen haar wil betast. Toen een man hun richting uit kwam lopen, lieten de twee het meisje los en fietsten weg.
De politie is op zoek naar deze man, die een rode jas droeg en uit de richting van Vlissingen aan kwam gelopen. Hij wordt verzocht zich te melden bij het politiebureau in Serooskerke. Tevens zoekt de politie contact met de bestuurder/ster en eventuele inzittenden van een grijze Volvo Station, die tussen bovengenoemde tijdstippen door de Abeelseweg reed.

W-226-2008 Gewonde bij aanrijding in Vlissingen
Een 22-jarige Vlissingse vrouw raakte maandag om 07.25 uur gewond aan haar hoofd bij een aanrijding in haar woonplaats.
Het ongeval gebeurde op de kruising Bonedijkestraat / Minister Lelystraat / Pablo Picassoplein. Een 40-jarige Vlissingse automobilist reed over de Minister Lelystraat, komende uit de richting van de Leeghaterstraat. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan de vrouw die van links over de Bonedijkestraat aan kwam fietsen. De vrouw liep bij de aanrijding een hoofdwond op en is naar het ziekenhuis in haar woonplaats gebracht. De auto en de fiets raakten beschadigd.

Z-227-2008 Handgemeen in Sas van Gent
Zondag tussen 19.30 en 20.00 uur vond op de Oostpoortweg in Sas van Gent een handgemeen plaats tussen 2 personen enerzijds en drie personen anderzijds.
Het handgemeen ontstond naar aanleiding van een woordenwisseling over en weer, dit als gevolg van een ruzie in het verleden tussen twee meisjes uit de twee groepjes. Een 16-jarige jongeman en een 45-jarige vrouw, beiden uit de gemeente Terneuzen, liepen letsel op in hun gezicht en zijn in de huisartsenpost behandeld. De 45-jarige vrouw en een evenoude man, ook uit de gemeente Terneuzen, werden aangehouden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

W-228-2008 Woninginbraak en diefstal auto, Middelburg
Op de Noordweg in Middelburg werd afgelopen nacht ingebroken in een woning. Hierbij werden de autosleutels weggenomen en de auto gestolen.
De auto is een zwarte Volkswagen Passat met kenteken 39-TJ-VK. De waarde van de auto is niet bekend.


Noot voor de redactie /