Gemeente Alkmaar


---


Persuitnodiging

Alkmaar, 1 februari 2008

Wethouder Van Veen opent 2e leerafdeling
van Evean Thuiszorg en Horizon College

Wethouder Wim van Veen van Zorg verricht aanstaande maandag 4 februari de openingshandeling van de tweede leerafdeling die Evean Thuiszorg en Horizon College in Alkmaar gaan beginnen. Deze leerafdeling start volgende week in woonzorgcomplex Wijkwaard in Alkmaar, Muiderwaard 252 in Alkmaar. De feestelijke opening is van 11.00 tot 13.00 uur in het restaurant op de begane grond. Wethouder Van Veen verricht de openingshandeling rond 11.45 uur met het aansnijden van een bijzondere taart.

De leerafdeling is een alternatieve stagevorm waar leerlingen in groepsverband hun beroepspraktijkvorming doorlopen. In september 2007 startte Evean Thuiszorg samen met het Horizon College de eerste leerafdeling in woonzorgcomplex Van de Veldelaan in Alkmaar. Deze groep leerlingen heeft inmiddels haar stageperiode van 20 weken afgerond. De leerlingen zijn enthousiast ontvangen door de bewoners van dit woonzorgcomplex. Zij zijn positief over de leerlingen, die onder deskundige begeleiding verzorgende taken zelfstandig uitvoeren. Door hun komst zijn er meer handen om de zorg te verrichten. Hierdoor is er meer tijd en aandacht voor de cliënt.

De leerling-verzorgenden runnen de afdeling zelf. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van hun vaardigheden en geven aan welke vaardigheden ze willen trainen op de leerafdeling. Dit onder begeleiding van de praktijkopleider, de vaste medewerkers in het woonzorgcomplex en een docent van het Horizon College. Zo kunnen zij hun beroep zoveel mogelijk in de dagelijkse praktijk leren. Tevens zorgt de leerafdeling voor uitwisseling tussen theorie en praktijk. Wat de leerlingen leren op school wordt gekoppeld aan praktijksituaties waardoor verschillende werkwijzen uitvoerig worden besproken. Dit komt de zorgverlening ten goede. Door de positieve reacties van alle betrokkenen start nu de tweede leerafdeling.

Wethouder Van Veen is enthousiast over de tweede leerafdeling in Alkmaar: "Complimenten voor de eerste groep leerlingen, die meteen in de praktijk bracht wat men tijdens de opleiding leert over moderne en betrokken zorgverlening. Aansluiting tussen theorie en praktijk kan zo prima gerealiseerd worden. Het lijkt me voor deze leerlingen een prima start van een lange carrière in de gezondheidszorg, waar goede krachten goud waard zijn."