Arcadis NV

PERSBERICHT
ARCADIS NV

Arnhem, 4 februari 2008

ARCADIS BUNDELT WATERKENNIS IN GLOBAL KNOWLEDGE NETWORK

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming, heeft vandaag de oprichting bekendgemaakt van een Global Knowledge Network (wereldwijd kennisnetwerk) voor water waarin de onderneming de uitgebreide kennis op het gebied van watermanagement samenbundelt. In het netwerk ligt de focus op de ontwikkeling van innovatieve deltatechnologie voor klanten in door overstroming bedreigde gebieden en voor kustgebieden over de hele wereld. ARCADIS stelt vast dat er vandaag sprake is van positieve ontwikkelingen in Nederland die leiden tot een verdere verbetering van de succeskansen van ARCADIS op de wereldmarkt voor watermanagement. Eerst kondigde de Nederlandse regering vandaag aan dat er EUR 10 miljoen geïnvesteerd zal worden in Flood Control 2015 - een samenwerking tussen ondernemingen, waaronder ARCADIS en kennisinstituten, gericht op ontwikkeling en vermarkting van intelligente watermanagement-systemen. Hierdoor zal de eigen kennis alsook de internationale marktpositie verder verbeterd worden. Daarnaast kondigde IBM vandaag de oprichting van een Global Centre of Excellence voor waterbeheer in Amsterdam aan. ARCADIS en IBM onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om samen te werken op het gebied van geavanceerd watermanagement.

ARCADIS heeft een sterke groei in watermanagement-activiteiten gerealiseerd in de afgelopen paar jaar en is ervan overtuigd dat die groei kan worden voortgezet. Vorig jaar heeft de onderneming twee omvangrijke opdrachten verworven in New Orleans met een maximale waarde van $200 miljoen en werd Alkyon overgenomen, een bedrijf dat wereldwijd betrokken is bij kustontwikkelingsprojecten. Daarnaast heeft ARCADIS watermanagement-projecten binnengehaald in andere regio's van de Verenigde Staten, waaronder Florida en Californië, waar de kustomstandigheden vergelijkbaar zijn met die in Nederland.

"Het Flood Control 2015 en het IBM-initiatief zijn een duidelijk teken van de kracht van de leidende positie die Nederland inneemt in de wereldmarkt voor watermanagement. ARCADIS heeft met de versterkte positie die in de afgelopen jaren is gerealiseerd, een uitstekende basis gelegd om te kunnen profiteren van deze ontwikkelingen, omdat onze deltatechnologie-kennis, nu gebundeld in ons Global Knowledge Network, goed via het wereldwijde netwerk van kantoren kan worden weggezet. Veel van deze kantoren bevinden zich in deltagebieden," aldus Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. "In New Orleans hebben we aangetoond dat we onze watermanagement-expertise goed kunnen inzetten in andere landen met als basis de combinatie van onze sterke lokale aanwezigheid en onze Nederlandse achtergrond in water."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Het advies- en ingenieursbureau ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 12.000 mensen realiseren samen een concernomzet van E 1,5 miljard. Met een dicht netwerk van kantoren is ARCADIS multinationaal aanwezig. De internationale kennis en ervaring van de onderneming is gericht op meerwaarde voor de klanten. www.arcadis-global.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Joost Slooten, ARCADIS NV, tel: 026-3778604; buiten kantooruren 06-2706-1880; e-mail: j.slooten@arcadis.nl


---- --