Unilever NV




Unilever koopt Inmarko, Russische marktleider in ijs

04/02/2008 : Unilever heeft vandaag aangekondigd dat zij een overeenkomst heeft getekend voor de overname van het toonaangevende Russische ijsbedrijf Inmarko voor een niet nader genoemd bedrag.

Deze overname zal Unilevers positie als 's werelds nummer één op het gebied van ijs verder versterken. De acquisitie betekent bovendien een versterking van Unilevers portefeuille en van haar concurrentiepositie in Rusland, een van Unilevers prioriteitslanden.

Vrouw eet ijs op Rode Plein, Moskou Inmarko, dat is opgericht in 1991, is het leidende ijsbedrijf in Rusland met een omzet van circa EUR 115 miljoen in 2007. Het bedrijf heeft een sterke merken- en productportefeuille en is marktleider in Centraal- en Oost-Rusland. Het maakt een snelle groei door in alle regio's van de Russische Federatie en Kazachstan. Inmarko beschikt over een omvangrijk productienetwerk met onder meer drie fabrieken in Novosibirsk, Omsk en Tula en heeft momenteel meer dan 4.500 werknemers in dienst.

Vindi Banga, President Voedingsmiddelen van Unilever: "Inmarko is een prachtig merk dat populair is bij Russische consumenten. We zullen Inmarko een centrale plaats geven binnen onze ijsactiviteiten in Rusland en voortbouwen op haar succesvolle strategie, haar sterke portefeuille en op het grote potentieel aan talent en knowhow binnen het bedrijf. Tegelijkertijd zullen we gezamenlijk de mogelijkheden bekijken om Inmarko's concurrentiepositie te verstevigen door gebruik te maken van Unilevers wereldwijde schaalgrootte en expertise in deze categorie."

Dmitry Dokin, voorzitter van Inmarko, voegde hieraan toe: "Deze overname biedt geheel nieuwe vooruitzichten voor de ontwikkeling van ons bedrijf. Unilevers ervaring en middelen stellen ons in staat de ontwikkeling van Inmarko's merken een aanzienlijke impuls te geven."

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2008 worden afgerond.


- - - - -