ICT Automatisering NV

PERSBERICHT

Barendrecht, 4 februari 2008

ICT RONDT OVERNAME !ZIP AF

In vervolg op de in november 2007 getekende intentieverklaring, heeft ICT Automatisering N.V. (ICT) 1 februari jl. de overname van het Duitse !Zip EDV- Beratung GmbH en !Zip Automation GmbH (!Zip) afgerond.

De overname is in lijn met de strategie van ICT om haar activiteiten in Duitsland verder uit te breiden. De ICT Groep heeft in Duitsland al diverse vestigingen.

!Zip, opgericht in 1996, realiseerde over 2007 een omzet van EUR 3,3 miljoen. De onderneming heeft per 1 januari 2008 25 medewerkers in dienst. Naar verwachting zal !Zip direct aan de winst per aandeel van ICT bijdragen.

ICT zal de overname uit eigen middelen financieren.

/ / / / /

Profiel !Zip
De !Zip Groep houdt zich bezig met het realiseren van toekomstgerichte en bedrijfskundige software- en automatiseringsoplossingen

Door de nauwe band tussen beide !Zip-bedrijven worden de oplossingen met betrekking tot software-ontwikkeling, procesautomatisering en internet- en intranettechnologie snel en kosteneffectief gerealiseerd. De hoogwaardige kerncompetenties en de specifieke vakkennis, in combinatie met grondige ervaring biedt klanten een compleet platform voor hun oplossingen - van de analyse tot de transitie en bijbehorende klantenservice.

Met oplossingen van !Zip kunnen bedrijven die in dynamische markten met hevige concurrentie opereren zich beter staande houden en doorgroeien.

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions, ICT Consultancy en ICT Duitsland. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT

Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals requirements engineering, architectuur, quality assurance, configuratiemanagement en testen, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: +31 (0)180 646 000 Website: www.ict.nl


---- --