Ingezonden persbericht

Negen vooraanstaande logistieke dienstverleners kiezen voor GreenCat

Gorinchem, 4 februari 2008 - Negen vooraanstaande logistieke dienstverleners zijn in januari met succes live gegaan met de oplossingen van GreenCat. Het grootste deel hiervan, waaronder De Rijke en Centraal Boekhuis, namen het allernieuwste TMS van GreenCat, Cat4RoadHaulier, in gebruik. Nooit eerder heeft een TMS-leverancier in Nederland zoveel 'livegangen' tegelijk gerealiseerd.

"Het nieuwe TMS is zeer compleet. Twintig jaar ervaring in transportautomatisering heeft geresulteerd in een robuust systeem voor vloeistoffen/bulk, container trucking, netwerkdistributie én ferry transport. Met de intelligente intermodale logica, workflow management en een geavanceerd grafisch plansysteem zijn transporteurs optimaal uitgerust voor de toekomst", aldus Jasper van Schelven, Business Development Manager bij GreenCat. Twee jaar lang heeft een internationaal team van ruim 25 ingenieurs gewerkt aan Cat4RoadHaulier.

Nederlandse transporteur vooruitstrevend
"Binnen Europa heeft Nederland een reputatie opgebouwd als exporteur van logistieke software. Dit grote aantal ingebruikstellingen van de nieuwe GreenCat software, toont aan dat de Nederlandse transporteur vooruitstrevend is en bereid te investeren in de nieuwste technologie. De krapte op de arbeidsmarkt speelt hierbij eveneens een rol. Zo ook het streven naar rendement en hierdoor de noodzaak van intelligent plannen en het inzichtelijk maken van de marges op contracten", aldus Van Schelven.

In januari gingen onder meer de volgende bedrijven live met GreenCat: De Rijke, Centraal Boekhuis, Arkas ArGu (Turkije), Wemmers Tanktransporten, Bas Logistics, G. Post en Veenstra Wiersma.

GreenCat
GreenCat biedt compleet geïntegreerde IT-oplossingen voor internationale en intermodale logistiek. GreenCat werkt met ruim 230 medewerkers voor ruim 500 dienstverleners in transport, opslag en intermodaal vervoer. Hiermee is GreenCat één van de grootste Europese spelers op het gebied van de logistieke automatisering. GreenCat heeft haar hoofdkantoor in Gorinchem en vestigingen in Frankrijk, België, Engeland, Duitsland en Turkije. Het ontwikkelcentrum is gevestigd in Pune in India. GreenCat is onderdeel van de Groeneveld Groep in Gorinchem.

Noot voor de pers
Voor meer informatie, of beelden, kunt u contact opnemen met Jasper van Schelven, Business Development Manager GreenCat, telefoonnummer +31 (0)183 646 120.