Ingezonden persbericht




Persbericht

'Pinnen over IP heeft de toekomst'

Interieurmerk Rivièra Maison sluit driejarig contract met BBeyond voor verschillende diensten

Hoofddorp, 4 februari 2008 - Exclusief interieurmerk Rivièra Maison heeft een driejarig contract met zakelijke internetprovider BBeyond afgesloten voor Pinnen over IP.

Rivièra Maison heeft bewust gekozen voor Pinnen over IP waarbij de eigen winkels zijn aangesloten op een IP-VPN netwerk (het koppelen van vestigingen via het gesloten glasvezelnetwerk aan het hoofdkantoor). Alle pintransacties lopen ook over het IP-VPN netwerk. Voordelen hierbij zijn dat de PIN-transacties sneller gaan dan bij PIN-diensten op basis van ISDN of analoge telefonie. De afrekentijd bedraagt bij Pinnen over IP minder dan een seconde. Behalve PIN-transacties delen de winkels op het IP-VPN netwerk op een zeer veilige manier verschillende data, zoals voorraadbeheer.

Exclusief, warm en inspiratievol zijn de pijlers van Rivièra Maison, een Nederlands interieurmerk dat de laatste jaren explosief is gegroeid. Naast de vijftien exclusieve eigen winkels vindt er ook verkoop van meubelen en accessoires plaats via 130 verkooppunten in Nederland en in 50 landen verspreid over de hele wereld. De door Rivièra Maison eigen ontworpen collectie omvat meer dan 3.000 artikelen en een uitgebreid productpakket voor kantoren, hotels en overige horeca.

Koppelen van diensten via glasvezelnetwerk leidt tot kostenbesparing

Voor veel retailers zoals Rivièra Maison en andere MKB-bedrijven in uiteenlopende branches is Pinnen over IP en Internet Access een interessante optie. Doordat de diensten via één netwerk geïntegreerd zijn, levert dit een aanzienlijke kostenbesparing op. Dit in tegenstelling tot traditionele ISDN-verbindingen waarbij hoge abonnementskosten, variabele kosten en de beperkte snelheid grote nadelen zijn. Bij traditioneel pinnen worden er bovendien per transactie kosten gerekend voor datatransport. Dit loopt bij grotere winkels al snel op tot honderden euro's per maand.

BBeyond werkt met een permanente verbinding en rekent dus geen transactie- of inbelkosten, alleen een maandelijks abonnementsbedrag. Met Pinnen over IP kunnen winkeliers voor het vaste bedrag van EUR 9,95 onbeperkt transacties afhandelen. 'We hebben eerst een analyse gemaakt van de kosten die gemoeid zijn met pinnen. Hieruit bleek dat we met Pinnen over IP een stuk beter af zijn, ' vertelt Arjan den Ouden, IT Manager van Rivièra Maison. 'BBeyond kwam vervolgens als beste aanbieder uit de bus. We zijn via onze partner VCD IT Groep met ze in contact gekomen. Het is een no nonsense partij die de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt. Bovendien was het contact gewoon erg prettig.' VCD IT Groep behoort tot de grotere zelfstandige ICT-bedrijven van Nederland. Met 400 professionals richt VCD IT Groep zich op hoogwaardige totaaloplossingen in IT en -strategie. Vanuit het one-stop-shopping concept levert VCD IT Groep zowel consultancy, standaard en maatwerksoftware als beheer en infrastructuur.

IP is de toekomst

Volgens BBeyond zal Pinnen over IP de komende jaren de standaard worden voor elektronisch betalingsverkeer. Alle betaalterminals en verbindingen worden vervangen zodat het transport alleen nog via IP zal verlopen. In de toekomst wordt het bij BBeyond ook mogelijk om over het DSL- of glasvezelnetwerk, naast Pinnen over IP, andere toepassingen te laten verlopen zoals datacommunicatie voor de kassa, alarm over IP, een digitale kiosk of videobewaking.

Op de foto, v.l.n.r.; Henk Teunissen (directeur Rivièra Maison), Michaël Moorlag (VCD IT Groep), Arjan den Ouden (IT manager Rivièra Maison) en Bas Voogel (BBeyond). Deze afbeelding is op aanvraag ook in hoge resolutie beschikbaar.

Over BBeyond

BBeyond is gespecialiseerd in het leveren van breedbanddiensten aan zakelijk Nederland. BBeyond biedt ADSLâ¤' en SDSL- en glasvezeldiensten, maakt koppeling tussen verschillende bedrijfsvestigingen mogelijk en verbindt thuiswerkers aan het netwerk van ondernemingen. Daarnaast biedt de service provider aanvullende diensten zoals telefonie, webhosting, domeinnaamregistratie en e-mail. De service provider maakt als dochteronderneming gebruik van het netwerk van BBned. BBeyond is opgericht in maart 2001 en gevestigd in Hoofddorp. De belangrijkste investeerder achter BBned en BBeyond is Telecom Italia.

Perscontact:

Bianca Spoon

BBeyond

tel: 023 565 9962

mailto:bianca.spoon@bbned.nl

Margriet Luttikhuizen

Edelman

tel: 020 301 09 80

mailto:margriet.luttikhuizen@edelman.com