Ingezonden persbericht


T-Systems sluit megacontract met Airbus

Vianen, 4 februari 2008 - T-Systems heeft twee grote, internationale contracten gesloten met Airbus, de grootste vliegtuigfabrikant van Europa. De contracten die Deutsche Telekom-dochter T-Systems heeft binnengehaald, zijn goed voor meer dan tien miljoen euro. Airbus is een dochteronderneming van de European Aeronautic Defence and Space Company (EADS).

Het contract voorziet erin dat T-Systems tot 2012 de mainframes van Airbus beheert. Het prijsmodel dat Airbus met T-Systems heeft afgesproken, is gebaseerd op volume. Dat wil zeggen: hoe meer computercapaciteit de vliegtuigbouwer gebruikt, des te lager de prijs is.

Beide bedrijven zijn eveneens overeengekomen om de mainframecomputers van Toulouse (Frankrijk) naar München (Duitsland) te verhuizen. De verhuizing naar München is al in gang gezet en wordt afgerond in de lente van 2008. Tot op heden stond het back-updatacenter van Airbus in de directe omgeving van het centrale computersysteem op het bedrijfsterrein in Toulouse. Dit back-updatacenter gebruikt Airbus alleen in noodgevallen. In München zet Airbus om veiligheidsredenen de hoofdcomputers en het back-upsysteem verder uit elkaar. Vanuit de Beierse hoofdstad levert T-Systems de ondersteuning voor applicaties in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

T-Systems gaat eveneens internationaal samenwerken met Airbus in Azië. De Business Customer-divisie van Deutsche Telekom levert een nieuwe gebruikershelpdesk voor de vliegtuigbouwer in China. Al vanaf november 2007 voorziet het T-Systems-callcenter de ingenieurs van de Chinese luchtvaartmaatschappij van snelle, deskundige adviezen op het gebied van Airbus-specifieke software.

Het T-Systems-callcenter is gevestigd op de Airbus-campus in Beijing. Met deze nieuwe servicedesk komt Airbus tegemoet aan de behoefte van een groeiend aantal Aziatische klanten. Zij vragen niet alleen om ondersteuning in het Engels, maar ook in de twee belangrijkste Chinese talen: het Mandarijn en het Kantonees.

###

Over T-Systems
T-Systems biedt hoogwaardige services waarbij het bedrijf informatie- en communicatietechnologie (ICT) combineert. De brede expertise van het bedrijf op beide terreinen maakt de zakelijke divisie van Deutsche Telekom tot een voorkeurspartner van multinationals, kleine en middelgrote bedrijven en overheden. Meer dan 160.000 klanten in alle marktsegmenten wereldwijd profiteren van de expertise van T-Systems in het bieden van geïntegreerde ICT-oplossingen vanuit een centraal punt. T-Systems is het enige bedrijf dat een eigen compleet ICT-portfolio levert en informatie- en communicatietechnologie combineert tot nieuwe oplossingen. In 2006 was het bedrijf in meer dan 20 landen actief, telde het 56.000 medewerkers en bedroeg de omzet 12,6 miljard euro.

Contact:
T-Systems Nederland b.v.
Communications
Mirjam Wamsteeker
Telefoon: 0347 327 161
E-mail: mirjam.wamsteeker@t-systems.nl