Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Solipsis b.v. neemt aandelen IntraData over

Brakel, 4 februari 2008 -- ICT-dienstverlener Solipsis maakt bekend alle aandelen van IntraData officieel te hebben overgenomen. IntraData is een 12-jarig bestaand ICT-bedrijf dat in Nederland output management software ontwikkelt en verkoopt in Europa. Hiervoor heeft het bedrijf een netwerk van vooraanstaande partners tot zijn beschikking. Solipsis is mede hierdoor van mening dat IntraData een verrijkende aanvulling is op haar huidige scala van aangeboden diensten en producten.

IntraData verzorgt papierbesparende oplossingen in de vorm van speciaal ontwikkelde software waarmee eenvoudig en doeltreffend digitaal kan worden gearchiveerd. De document management systemen van IntraData zijn met name bedoeld voor organisaties waar document processing, gecomprimeerd archiveren, terugvinden en presentatie belangrijke factoren in de bedrijfsvoering zijn. Optimalisatie van opslag, distributie en weergave tegen de laagst mogelijke beheerskosten van de infrastructuur zijn daarin belangrijke ingrediënten. In heterogene toepassing- en computeromgevingen zorgt de software van IntraData voor flexibele en dynamische document management functionaliteit voor met name eindgebruikers.

Solipsis is een dienstverlenend ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met actieve ontwikkeling en onderhoud van operationele en management informatie systemen. Solipsis ontwikkelt en verkoopt output-, document- en printmanagement systemen en verzorgt het beheer van computersystemen en netwerken (zowel remote als on site). Het bedrijf bestaat inmiddels al 18 jaar en is gevestigd in Brakel (gemeente Zaltbommel).

De synergie van deze twee bedrijven is gelegen in het feit dat: Y de gezamenlijke bedrijven de klanten meer te bieden hebben Y de aanwezige software op het gebied van output, document- en print management elkaar goed aanvult Y er veel kennis en ervaring zijn met verschillende computerplatformen en de gebruikte computer talen Y er zowel nationaal als internationaal ruime verkoop- en implementatie-ervaring aanwezig is.

Continuering bedrijfsvoering
IntraData is gevestigd in Schiphol-Rijk, blijft daar gehuisvest en blijft onder de eigen naam bestaan. De overname omvat een continuering van de bedrijfsvoering en alle medewerkers blijven deel uitmaken van het bedrijf. Kees Kuijt, Technical Director van IntraData B.V.: "De samenvoeging brengt ons synergie op het gebied van productportfolio en marketing."

Beide bedrijven hebben een respectabele klantenkring en verwachten voor 2008 positieve groei in zowel omzet als resultaat. De totale omzet zal circa 9 miljoen euro bedragen. Wim J.N. Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis b.v. : "Het mooie van deze overname is, dat er twee zeer gerenommeerde ICT-bedrijven bijeen gebracht zijn."


---

Over Solipsis b.v.
Solipsis b.v. is sinds 1990 actief als dienstverlenende onderneming in de ICT. Solipsis is gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en management informatiesystemen, het beheren van computers en netwerken en het ontwikkelen van Output Management Systemen. Het ontwikkelen van management informatiesystemen (Business Intelligence) wordt al sinds 1996 uitgevoerd. Solipsis werkt voor 500 (inter)nationale klanten. De aanhoudende groei van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept, dat Solipsis weet waarover het praat en staat voor wat het doet. De filosofie van Solipsis is vervat in de woorden: 'Comfort Class in ICT'. Wensen op het IT-vlak worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Kwaliteit van de dienstverlening staat bij Solipsis hoog in het vaandel. De klanten moeten zich als resultaat van dit alles comfortabel voelen bij de dienstverlening. Voor meer informatie: www.solipsis.nl


---