Gemeente Amersfoort


Persbericht

Datum: 4 februari 2008

Vrolijk vertier op Sint Jorisplein

Vier winnaars surprisebox Amersfoort 750 bekendgemaakt

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper maakte afgelopen zaterdag de vier winnaars bekend van de eerste stemronde van de surprisebox van Amersfoort 750. Dat gebeurde tijdens een vrolijke bijeenkomst op het Sint Jorisplein. Amersfoorters hebben de afgelopen weken gestemd op favoriete projecten uit de surprisebox. Er zijn bijna 9.000 stemmen uitgebracht. De winnende projecten worden toegevoegd aan het feestprogramma van 2009. De winnaars zijn: Amersfoort-in-concert, 't Borrelt in Amersfoort, Het Bacchanaal en Sportspektakel binnenstad.

Er waren vijftien verrassende projecten ingediend voor de surprisebox. Amersfoorters konden ieder drie stemmen uitbrengen, binnen de categorieën muziek, jeugd en diversen. In totaal zijn er 8.803 stemmen uitgebracht: 6.367 stemmen via www.amersfoort750.nl en 2.436 stemmen via een stembon. De stemming heeft binnen elke categorie één winnaar opgeleverd. Uit de overige projecten heeft het bestuur van Amersfoort 750 de vierde winnaar gekozen. Een project dat volgens het bestuur een prachtige aanvulling is op het programma van Amersfoort 750: een project door en voor jongeren.

Amersfoort-in-concert - categorie muziek
Door Jacques Verheijen (1.353 stemmen). Een feestelijk verjaardagsconcert met muziek uit alle culturen en van alle tijden.

't Borrelt in Amersfoort - categorie jeugd
Door Karin Horst (774 stemmen). De avonturen van Sofie en Najib, uitgebeeld in een miniboekje, waarbij het water van de stad een bijzonder rol speelt.

Het Bacchanaal - categorie diversen
Door Joost Keizer van Wilskracht (882 stemmen). Een vrolijk werelddiner in de binnenstad, met hapjes en amusement uit alle windstreken.

Sportspektakel binnenstad - keuze bestuur Amersfoort 750

Door Hans Seubring en Ben Echten van het samenwerkingsverband ROC ASA / ROC Midden Nederland. Studenten van de beide Amersfoortse ROC's organiseren een groots sportspektakel voor jongeren, met niet-alledaagse sporten.

Feestelijke bekendmaking

Op zaterdagmiddag 2 februari was er op het Sint Jorisplein een feestelijk programma rondom de bekendmaking van de winnaars. Dat gebeurde in samenwerking met de ondernemers van het plein. Er waren theater- en muziekoptredens, een ballonnenclown en andere verrassingen. Sjef Bode en Sibel Bastian deden de presentatie. Het winkelend publiek ontving surprisekaarten met aanbiedingen en kon meedoen aan een verloting.

Tweede stemronde surprisebox

In juni 2008 is er een tweede stemronde voor de surprisebox. Dan kiest Amersfoort opnieuw vier projecten uit als aanvulling op het feestprogramma. Nieuwe ideeën voor deze stemronde zijn welkom. Deze kunnen tot 1 april worden ingediend via www.amersfoort750.nl. Voor de zomer zijn er dus acht aanvullende projecten voor het feestprogramma gekozen via de surprisebox. Daarmee wordt Amersfoort 750 echt een feest van, voor en door de stad.

Informatie: Simone de Jong, communicatie Amersfoort 750, telefoon 033 469 5078, e-mail s.dejong@amersfoort.nl.

In 2009 heeft Amersfoort 750 jaar stadsrechten. Dat is reden voor een grandioos feest van, voor en door de stad! Amersfoort 750 wordt mede mogelijk gemaakt door De Vrienden van Sofie. Kijk op www.amersfoort750.nl.


---- --