Luchthaven Twente


Persbericht, 4 februari 2008

Minister Bos bezoekt Twente

Minister Bos is op 4 februari op locatie geïnformeerd over de ontwikkelingen rond de Luchthaven Twente. Daarbij gaven ook bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hun visie op een economisch sterker en duurzamer Twente. Daarna bezocht de Minister het Kennispark en een aantal innovatieve bedrijven, zodat hij de economische kracht van Twente in de praktijk kon ervaren.

Luchthaven Twente
Minister Bos startte zijn bezoek op Luchthaven Twente. Hij werd ontvangen door burgemeester Den Oudsten en wethouder Helder van Enschede en gedeputeerde Rietkerk. De informatieve gesprekken gingen over de gebiedsontwikkeling van Luchthaven Twente en omstreken.

Maatschappelijke organisaties, omliggende gemeenten en het bedrijfsleven zijn bij de ontwikkeling van het vliegveld betrokken. Zij waren aanwezig om hun visie te geven op de ontwikkelingen rond de luchthaven. Voorop staat dat een nieuwe ontwikkeling zoveel mogelijk moet bijdragen aan een economisch sterker en duurzamer Twente. Dat onderschrijven alle overheidspartijen.

Innovatie Twente
Het tweede deel van het werkbezoek van minister Bos stond in het teken van de Twentse economie. De Universiteit Twente, de provincie Overijssel, de gemeente Enschede en het bedrijfsleven werken intensief samen aan innovatie en hoogwaardige werkgelegenheid in Twente. Burgemeester Den Oudsten, gedeputeerde Abbenhues en Universiteitvoorzitter Flierman ontvingen de Minister op de campus van de Universiteit. Op het programma stond onder andere een toelichting op het Masterplan Kennispark en een bezoek aan het instituut voor nanotechnologie Mesa+. Daarna bezocht Minister Bos twee innovatieve 'spin-offs', bedrijven gestart door voormalige studenten van de UT: Xsens en Indes. Xsens ontwerpt en produceert hoogwaardige bewegingssensoren, zoals een kostuum vol met sensoren dat heel precies de beweging van de drager kan vastleggen. Indes specialiseert zich in ontwerp en productontwikkeling voor de medische sector. Indes ontwikkelde bijvoorbeeld een speciale kinderbril, waarvan de sterkte door de drager zèlf ingesteld kan worden.

Inlichtingen voor de pers
Informatie innovatie in Twente: Derk Moor (provincie Overijssel), tel: (06) 211 230 01. Informatie gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente e.o.: Nicky Struijker Boudier (VTM i.o.), tel: (06) 150 626 01.


---- --