Gemeente Harlingen

Cursus "In de put? Uit de put" voor 55 plussers 4-2-2008
Herkent u een of meerdere van de volgende klachten?
* Somber voelen

* Gebrek aan energie

* Vaak last van vermoeidheid

* Negatieve gedachten over jezelf

* Moeite met concentratie en aandacht

* Niet kunnen genieten,enz.

Misschien is de cursus " in de put, uit de put" mogelijk iets voor u. In de bijeenkomsten leert u hoe u uw depressieve klachten kunt hanteren. Hoe u er zelf voor kunt zorgen dat deze klachten minder worden. "In de put, uit de put "is geen gespreksgroep of therapie. Het gaat om een cursus waarin u vaardigheden leert die u kunnen helpen om sombere gevoelens te overwinnen.

De cursus wordt georganiseerd en aangeboden door Hulp en Welzijn Leeuwarden, GGZ- ouderen, GGD, Protestantse Gemeente van Leeuwarden , Stichting Palet en Welzijn Ouderen in de regio. Voor de cursus begint heeft u een kennismakingsgesprek met de begeleiding van de groep. Daarin krijgt u nadere informatie over de cursus en kunt u vragen stellen. Tevens wordt er in dit gesprek bekeken of deze cursus voor u de meest geschikte manier is om uw problemen te verminderen. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. U betaalt alleen voor het werkboek.
De cursus telt tien wekelijkse bijeenkomsten van twee uur en zal worden gegeven door twee maatschappelijk werkers. De cursus vindt plaats (afhankelijk van de aanmeldingen) in Leeuwarden of elders in de regio.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met: Mevrouw Johanna Schaap (ouderenwerkster), tel. 0517-239582