Gemeente Harlingen

Aangifte gevonden en verloren voorwerpen
4-2-2008
Voor de melding van gevonden of verloren voorwerpen kunt u terecht bij de politie en gemeente. Hieronder leest u hoe u melding kunt doen en hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Melding gevonden voorwerp
Om melding te doen van een gevonden voorwerp kunt u op het politiebureau terecht. Vervolgens kunt u het voorwerp afgeven bij de gemeente, hiervoor kunt u een afspraak maken. Het telefoonnummer voor de gevonden en verloren voorwerpen bij de gemeente is 06-13634755. U kunt er ook voor kiezen om het voorwerp thuis te bewaren.

Verloren voorwerpen
Als u iets verloren heeft en u wilt het als vermist aangeven, dan kunt u hier kijken of het voorwerp dat u verloren bent gevonden is Als dat zo is, dan kunt u contact opnemen met de gemeente om te kijken of het daadwerkelijk om uw eigendom gaat.

Melding
U kunt ook melding doen van een verloren voorwerp, hiervoor kunt u terecht bij de politie of de gemeente. Melding is iets anders dan aangifte. Bij aangifte krijgt u een proces verbaal. Alleen de politie mag een proces-verbaal schrijven. Als er een voorwerp gevonden wordt dat overeenkomt met de beschrijving van uw vermiste voorwerp, wordt u uitgenodigd om hier naar te kijken. Als het van u is kunt u het vanzelfsprekend in ontvangst nemen. U hoort alleen iets als uw voorwerp eventueel gevonden is.

Fietskijkdagen
Het komt geregeld voor dat er fietsen worden gevonden. Daarom organiseert de gemeente eens in de maand een 'fietskijkdag'. U kunt dan naar Westerzeedijk om te kijken of uw fiets erbij staat. De fietskijkdag is iedere eerste woensdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur.

Voor informatie over bovenstaande onderwerpen kunt u contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 06-13634755.