Senternovem


EnergieTransitie Platform Nieuw Gas

Bij de primaire energievoorziening is Nederland nu voor ongeveer 50% afhankelijk van aardgas. Om een duurzame gashuishouding te realiseren, moet dus nog veel werk worden verzet. Het Platform Nieuw Gas neemt hierbij het voortouw.

Deze site is interessant voor onder meer: o de gassector, energiebedrijven o kennis- en onderzoeksinstellingen o investeerders en projectontwikkelaars o producenten van biomassa o maatschappelijke organisaties o overheden.

Samen naar een duurzame gashuishouding
Nederland heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van gas. Daarom hebben we een uitstekende uitgangspositie om ook economisch te profiteren van de overgang naar een duurzame gashuishouding. Actieve betrokkenheid van alle relevante partijen is hierbij essentieel. We nodigen u van harte uit om uw ideeen met ons te delen en aan onze activiteiten deel te nemen!

Organisatie Platform Nieuw Gas
De leden van het platform zijn afkomstig uit bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden. Voorzitter is dhr. Ulco Vermeulen van Gate Terminal BV. De taakstelling van het platform vindt u onder Visie, missie en aanpak. Het platform onderscheidt vier kansrijke routes naar een duurzame gashuishouding: de transitiepaden. Vijf werkgroepen werken aan de voortgang op deze routes. Daarnaast is er nog een zesde werkgroep, decentrale infrastructuur, die onder het Platform Nieuw Gas en het Platform Duurzame Elektriciteitsvoorziening valt.