Aficio SP W2470 Ricoh's nieuwe topkwaliteit grootformaat printsysteem


AMSTELVEEN, 20080204 -- Ricoh Europa (Nederland) b.v. annonceert de introductie van het nieuwe grootformaat printsysteem Aficio SP W2470. Deze state-of-the-art grootformaat printer koppelt hoge productiviteit en superieure beeldkwaliteit in een exceptioneel compact design. Voortbouwend op het bewezen succes van Ricoh's grootformaat oplossingen, verwerkt dit digitale lasersysteem alle printopdrachten snel en efficient. De printer is bij uitstek geschikt voor gebruik binnen engineering, constructie, printservice en CAD-toepassingen.

Gerard de Pender, Senior Product Manager bij Ricoh Europe (Nederland) B.V.: "In 2006 behaalde Ricoh in Europa aandeel van 28,6% in de grootformaat markt en zorgde voor een forse groei in het digitale low end segment. We hebben al onze ervaring en know-how van de laatste jaren gebruikt bij de ontwikkeling van de nieuwe Aficio SP W2470 grooformaat printer. In vergelijking met inkjet plotters biedt dit grootformaat systeem een aantal belangrijke voordelen. De kosten per afdruk zijn beduidend lager omdat de SP W2470 print op gewoon papier. Inkjet gebruikers zullen de hoge, constante printsnelheid waarderen alsmede het feit dat de informatie op de afdruk niet verloopt wanneer deze nat wordt."

Dankzij een hoge outputsnelheid van 2 x A0 of 4 x A1 per minuut, reageert de SP W2470 snel op urgente printopdrachten. Na een opwarmtijd van minder dan 2 minuten volgt de 1e A1 afdruk binnen 20 seconden. Omdat de SP W2470 gebruik maakt van LED technologie is de printsnelheid niet afhankelijk van de informatiedichtheid van het document. Met behulp van de 2 standaard onderstellen met automatische papiertoevoer vanaf de rol kunnen gebruikers van de SP W2470 op alle gangbare engineering formaten afdrukken. Van A4 tot en met A0 en ook bijzonder lange afdrukken tot 15 meter, zonder het wisselen van papierrollen. Voor het printen op niet standaard formaten en afdrukmedia biedt de standaard bypass de mogelijkheid om ook calque, polyester film en andere materialen te verwerken. Met behulp van de optionele papiercassette is ook bladpapier tot A3 formaat direct voor gebruik beschikbaar.

Extra gebruiksgemak biedt de unieke optionele online vouwmachine, waarmee de output automatisch in de lengterichting in stappen van 21cm wordt gevouwen, voor het verkrijgen van onberispelijke output gereed voor distributie. Dankzij een resolutie van 600 dpi produceert de SP W2470 output van de hoogste kwaliteit. Door middel van LED toner technologie wordt een constante topkwaliteit gegarandeerd zelfs bij het maken van afdrukken op standaard 80 grams gewoon papier. De afdrukken zijn watervast en lichtbestendig. Met een breedte van 110 cm en een diepte van minder dan 70cm neemt de SP W2470 bijzonder weinig ruimte in voor een grootformaat printer. Het systeem kan gemakkelijk dichtbij de gebruikers worden geplaatst om ze in staat te stellen controleprints en scans direct vanaf de werkplek te maken.

De Aficio(TM)SP W2470 grootformaat printer kan vanaf ieder computersysteem en via elk (netwerk)platform worden aangestuurd en is geschikt voor gebruik vanuit o.a. AutoCAD, Microstation, Windows-toepassingen en andere binnen technische omgevingen gangbare applicaties. Gebruikers kunnen gelijktijdig printopdrachten ter verwerking aanbieden onafhankelijk van het gebruikte operating systeem. Ga voor meer informatie naar www.repromat.nl