Gemeente Heerenveen

Bijeenkomst op 5 februari: centrum is van ons allemaal

Het centrum van Heerenveen kan beter. Maar hoe? Welke soort winkels willen we? Waar willen we parkeren? Kunnen we meer het thema 'sport' in het centrum? Waar gaan we op stap? Wat is de beste plek voor het theater? En wat gaat dat allemaal kosten? De gemeente gaat een 'structuurvisie' maken waarin komt te staan hoe het centrum van Heerenveen er in de toekomst uit moet zien. Daarvoor wil de gemeente graag uw mening en kennis gebruiken.

Koers bepalen
Een structuurvisie is een plan voor de langere termijn. Er staat in aangegeven welke richting we op willen. In de visie worden globale bestemmingen in het centrum beschreven. Op welke locaties willen we horecagelegenheden? Welke soort winkels zouden er in Heerenveen moeten komen? Het gaat dus niet om concrete winkelketens of panden maar om de kwaliteit van het hele winkelapparaat.
Goede balans
In de structuurvisie komen onder meer het winkelaanbod, de horeca, cultuur (het theater en de bibliotheek) en woningbouw aan de orde. Ook kunt u denken aan de functie van pleinen en andere openbare ruimtes maar ook waar geparkeerd kan worden. Voor het maken van een structuurvisie moeten allerlei belangen tegen elkaar worden afgewogen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Soms zijn wensen tegenstrijdig. Het ene besluit heeft vaak consequenties voor andere keuzes. Wat is de plaats van een theater in Heerenveen? Denk je dan aan het behouden van het huidige Posthuis theater of nieuw gebouwd als onderdeel van Sportstad? Wat is een goede plek voor horecagelegenheden; zou bijvoorbeeld het BK-plein hier een rol van betekenis kunnen spelen? De verdere ontwikkeling van Sportstad is van groot belang. Hoe kijkt u daar tegenaan? En hoe kunnen we zorgen voor een goede verbinding tussen Sportstad en het huidige centrum en een goede balans tussen deze beide ontwikkelingen?
Gezellig en bruisend centrum
In de structuurvisie moeten de voor- en nadelen van de verschillende keuzes tegen elkaar worden afgewogen. Het moet een visie zijn die tot concrete plannen en uitvoering leidt. Onze prachtige gemeente verdient een gezellig en bruisend centrum. Daarom wil wethouder Meine Scheweer, namens het gemeentebestuur u vragen om mee te denken voor het maken van deze visie. Het centrum van Heerenveen is immers van ons allemaal!
Afbeelding 1

Wethouder Meine Scheweer

Denk mee over uw centrum!
Heeft u ideeën over het centrum van Heerenveen? Wilt u die met ons delen? Wilt u meedenken over de toekomst van uw centrum? Dan bent u van harte welkom op de bijeenkomst op 5 februari 2008. Noteer deze datum vast in uw agenda! U krijgt tijdens de bijeenkomst meer informatie over de thema's die aan de orde zijn en over de mogelijk- en onmogelijkheden. Vervolgens bent u aan zet en krijgt u volop de kans om uw meningen en ideeën te laten horen.
Plaats: 't Nije Huys, Burgemeester Falkenaweg 12/14 in Heerenveen Datum en tijd: dinsdag 5 februari 2008 om 20.00 uur Nadere informatie over de bijeenkomst volgt.

Informatie
Wilt u meer informatie? Bel of mail gerust! Jorien van der Laan, communicatieadviseur gemeente Heerenveen, telefoon: 0513-617430, j.vanderlaan@heerenveen.nl
Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4 Afbeelding 5