Gemeente Hoogeveen

18 januari 2008
Het centrum van Hoogeveen wordt âAangenaam andersâ Op dinsdag 5 februari wordt de visie voor het stadscentrum van Hoogeveen gepresenteerd. Nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom om te kijken wat de ontwerpers en de gemeente in petto hebben voor het centrum van Hoogeveen. De presentatie begint om 19.30 uur en is in bioscoop Luxor aan de Grote Kerkstraat. Samen met alle betrokkenen zoals ondernemers, bewoners, organisaties en eigenaren hebben drie ontwerpers (Soeters van Eldonk architecten, Okra landschapsarchitecten en Atelier Dutch) voor elk deelgebied in het centrum een inspirerend ontwerp gemaakt.

Projectleider Gert Bolkesteijn kan nu al âverklappenâ dat de visie verrassend en inspirerend is. âEen visie waar de ambitie van de gemeente Hoogeveen van afstraalt. Het stadscentrum krijgt een flinke kwaliteitsimpuls. Een aantrekkelijk centrum waar iedereen in de toekomst graag wil wonen, werken en verblijven.â

Ruimte voor inspraak

Alle bezoekers krijgen na de presentatie een boekje mee waarin de concept visie voor het stadscentrum staat. Zo kan iedereen rustig thuis alles nalezen. Na de presentatie ligt de visie zes weken ter inzage in het Infocentrum. In deze periode kan iedereen die dat wil een schriftelijke reactie geven op de visie. Daarnaast worden op 11 en 13 februari twee inspraakavonden georganiseerd.

Na het verwerken van alle schriftelijke en mondelinge reacties wordt uiteindelijk over de definitieve visie in april een besluit door het college genomen. Vervolgens neemt in mei de gemeenteraad een besluit over de visie.

De speciale uitgave van de nieuwsbrief Aangenaam valt volgende week bij alle bewoners in het stadscentrum op de mat. De nieuwsbrief staat volledig in het teken van de eindpresentatie. De speciale editie is ook te vinden op www.stadscentrumhoogeveen.nl of af te halen in het Infocentrum aan de Van Echtenstraat.