Canada en Nederland praten over samenwerking in e-health

23/01/2008 12:40



Ambassade van Canada



Organisaties en bedrijven uit Canada en Nederland gaan op 5 februari informatie en ervaringen uitwisselen over e-health (ICT-toepassingen voor de zorg) tijdens de seminar 'E-Health in Canada'. Gespreksonderwerpen zijn patiƫntengegevens, communicatiemiddelen, e-consult, scans en andere ICT-toepassingen voor de zorgsector.

Voorafgaand aan het seminar (09:15 - 10:30) spreken deskundigen en bedrijven uit Canada met vertegenwoordigers van het Ministerie van VWS, Philips Healthcare, de Nederlandse Vereniging van E-Health en de Universiteit Twente de Canadezen over e-health ontwikkelingen in Canada en Nederland. Tijdens het seminargedeelte (11:00 - 16:00) geven Canadese deskundigen en bedrijven presentaties over e-health trends in en producten uit Canada.

E-health in Canada
Het seminar wordt georganiseerd door de Canadese Ambassade in Den Haag en heeft als doel, naast informatie-uitwisseling, Canadese e-health toepassingen en mogelijkheden voor onderzoeksamenwerking onder de aandacht te brengen. Het seminar is bedoeld voor Nederlandse bedrijven, organisaties, investeerders en journalisten met belangstelling voor e-health.

Toepassing in Nederland
Canada is een voorloper op het gebied van e-health. Door de lange afstanden en het hoge internetgebruik in Canada ontwikkelen Canadese bedrijven veel innovatieve ICT-toepassingen voor de zorg. Diverse Canadese e-healthproducten worden in Nederland toegepast, bijv. in ziekenwagens en ziekenhuizen. De universiteiten van Twente en Toronto werken aan een e-consultsysteem om de zelfredzaamheid van patienten te verbeteren.

Het seminar vindt plaats op 5 februari 2008 van 10:30-16:00 in het ING-House in Amsterdam.

Web site: www.canada.nl/e-health

Inschrijving seminar
Deelname is kosteloos (registratie vereist aan hague-td@international.gc.ca t.a.v. Helen Liong).





http://www.canada.nl/e-health